Проблем с оборотите на Passat b3
Проблем с оборотите на Passat b3
Здравейте на всички,от скоро имам Passat B3 1992 седан 1.8 90 к.с.Имам следния проблем-сутрин като запаля колата на бензин нямам никакъв проблем,но като мина на газ и като покарам известно време 1,2 километра и изключа от скорост колата си вдига оборотите сама дори в спряло положение ми се е случвало до 20 000 оборота.Интересното е че ако я карам 1 час спира да го прави.Ако някой може да помогне нека пише.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Проблем с оборотите на Passat b3
NoComment написа:... дори в спряло положение ми се е случвало до 20 000 оборота....

Извинявай, колега, не се подигравам, просто наистина ме събуди!

Относно вдигането на оборотите- писано е хилядократно: При каране на газ компа трупа грешки и почва да се държи странно!
При теб грешките могат да се зачистя като откачиш акумулатора за 5-10 минути, но после трябва да покараш колата на бензин, за да се самообучи компютъра наново.
Как да се избавиш от тези неволи: viewforum.php?f=22
А кой е конкретния човек: viewtopic.php?f=13&t=44549
Добре дошъл!

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
radotom написа:NoComment написа:... дори в спряло положение ми се е случвало до 20 000 оборота....
![]()
![]()
Иии.. бах тоя истребител!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Извинявай, колега, не се подигравам, просто наистина ме събуди!![]()
![]()
Относно вдигането на оборотите- писано е хилядократно: При каране на газ компа трупа грешки и почва да се държи странно!
При теб грешките могат да се зачистя като откачиш акумулатора за 5-10 минути, но после трябва да покараш колата на бензин, за да се самообучи компютъра наново.
Как да се избавиш от тези неволи: viewforum.php?f=22
А кой е конкретния човек: viewtopic.php?f=13&t=44549
Добре дошъл!
Е...нямам какво да добавя

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Можеш да направиш следната проба-откачи едната клема на акумулатора за 10-15мин,откачи и конектора на Ламбда сондата.След това включи клемата на Акумулатора,но не и на Ламбда сондата.Покарай така и виж как ще се държи като загрее(как ще е на газ,загряла)!
Благодаря за отговорите ще отида при този човек,поне ми е близо