Странен проблем,пассата загрява изключително бързо

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Re: Странен проблем,пассата загрява изключително бързо

Мнениеот dj_tuhla » Пон 13 апр 2009 22:42

Температурата трябва да блуждае около 90 градуса. Всичко останало е признак за проблем. Равновесие около 100 аз бих измерил в казана, и ако наистина седи толкова бих започнал с нов термостат, ама не от 5лв.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 14 апр 2009 0:18

от личен опит мога да кажа,че температура около 100 няма как да се хване в казана понеже антифриза още при 97-8 започва да излиза навън (поне при мен тогава започна да излиза през отворената капачка,където беше потопена сондата и затова мерих на самата глава).
Иначе - температурата и до 100 да стигне не е драма - не е толкова страшно понеже системата е под налягане и течността не кипи....аз лично не искам да си гледам стрелката над 95 - работа нагоре няма ;) Ако системата работи изправно не трябва да се налага вклчването на 2-ра степен на вентилатора дори по жегите лятото т.е. температура от 105 градуса.
ако колата е с климатик температура над 100 градуса е крайно вредна за клиамтичната система понеже при Пасат В3 / В4 перките са едни и клиамтични радиатор се загрява много от охладителния и обратното и това разкава играта на компресора - фреона не се охлажда достатчъно,съответно не става съвсем течен,съответно компресора се мъчи повече да го нагнети и високото налягане излиза от норма....и след няколко такива изпълнения компресора започва да прави странни изпълнения и странни звуци и...загива.
По принцип проблемите с тези температури са от :
-неизправен термостат
-задръстени радиатори (воден и климатичен) - набиват се с много мизерия за година-две
-грешно показание на стрелката
-некоректно работещи перки

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Вто 14 апр 2009 4:14

Погледни си да не ти се надуват маркучите т.е. да е заминала гарнитурата на главата и да вкарва газове в системата

Потребителски аватар
S.Raikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот S.Raikov » Вто 14 апр 2009 9:59

Нямам проблеми,всичко си работи както трябва!Заблудил съм се нещо!Благодаря все пак :bowdown

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Вто 14 апр 2009 14:58

Ама колега, какво ще рече че си се заблудил ?!?!
От седмица си губя времето да поглеждам темата че е любопитна за почти всики притежатели на Б3, а ти изведнъж си се заблудил.
Кажи поне защо, нещо смени ли, направи ли, махна ли, вода ли наля, антифриз ли, или просто прецени че лятото дойде ?

Потребителски аватар
S.Raikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот S.Raikov » Вто 14 апр 2009 16:33

Как да кажа,нищо не съм сменял един ден брата взима колата вика загрява много(90о),реках: как така това си е нормалната темп на работа на двигателя стига глупости и т.н та филмирах се и аз,та на другия ден я гледах карах и абсолютно нищо и нямаше всичко си е както трябва :oops:

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 14 апр 2009 16:40

За някои хора 90 градуса е много :lol: Още не мога да убедя баща ми че термостата му е за смяна :Mr Green Fun

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 14 апр 2009 22:59

Winner25 написа:За някои хора 90 градуса е много :lol: Още не мога да убедя баща ми че термостата му е за смяна :Mr Green Fun

Е да,защото Москвич-а като вдигне 90 градуса и избива водата от радиатора....дядо ми често спираше на път и му източваше водата и му наливаше нова понеже имаше някакви проблеми с водната помпа....обикновенно на около 90 градуса се правеше тази процедура.
Това,че на сегашните автомобили системите са под по-височко налягане и не може да кипнат при 100 и дори 110 градуса е отделен въпрос ;)

grisho
Автомобил: bmw
Двигател: 1997
Контакти:

Мнениеот grisho » Сря 15 апр 2009 12:22

Какво налягане трябва да държи за да не заври охлаждащата течност, защото когато съм към 100С мъркуча от блока към радиатора ми е доста тъврд, дали имам проблем?

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 15 апр 2009 22:46

май на 1.2 или на 1.5 бара започваше да изпуска тапата на разширителния съд.

Върни се в “Passat”