въпрос за климатроник

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Milen_
Автомобил:
Двигател:

въпрос за климатроник

Мнениеот Milen_ » Сря 17 дек 2008 9:52

първо ще се опитам да кача една снимка Изображение, ако не стане моля модератора да истрие темата

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Сря 17 дек 2008 9:54

Така е по-добре :wink:
Изображение

Потребителски аватар
Milen_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Milen_ » Сря 17 дек 2008 10:00

много добре,въпроса ми е как се прави самодиагностика на това чудо и ако някои има таблица с грешките да я качи във форума за което предварително му благодаря

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Сря 17 дек 2008 10:03

Потребителски аватар
Milen_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Milen_ » Сря 17 дек 2008 10:21

благодаря ти, но този климатроник е слаган допълнително в Италия не е оригинален.Ако някои знае нещо за този климатроник от снимката да пише.С търсачката не излиза нищо.

Потребителски аватар
Milen_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Milen_ » Чет 08 яну 2009 10:04

:?: :?: :?:

yov4o
Автомобил:
Двигател:

клима

Мнениеот yov4o » Чет 08 яну 2009 19:54

Колега имам същият климатроник(ако не се лъжа, снимката е моята) със същият проблем. Ходих на майстор и той ми отговори че нищо не може да се направи , защото не бил оригинален ,не бил сложен като хората, и куп други майсторски глупости.
Ти какви точно проблеми имаш с твоят ! Моят не стига че ми показва постоянно грешка 1 , ами не ми топли много .
Ако някой колега знае нещо повече за климатрониците, моля ви помогнете!

http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=118718

Потребителски аватар
Milen_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Milen_ » Чет 08 яну 2009 21:00

колега снимката наистина е твоя но климатрониците ни са еднакви,моя сочи грешка Е7,слабо парно и прави квот си иска но не и това което му зададеш и маисторите ни си приличат.Тъи че не очаквам проблема да се реши за сега ще я карам така,аман от маистори

Потребителски аватар
BRUKLLIN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BRUKLLIN » Чет 08 яну 2009 21:07

Колеги този климатроник ми прилича като на Ауди Б4.
Вижте в техния Форум,може да откриете нещо!

IvanZag
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот IvanZag » Пон 12 яну 2009 11:51

Здравей колега и при мен е същия климатроник.Тази грешка я изписва за някой от трите датчика в купето.При мен се получи при разглобяване на таблото за смяна на радиаторчето на парното. При мен бяха три датчика, 1-ви е долу в краката на водача от дясно до педала за газта.2-ри се намира там където някой колеги казват, че имат зумер за маслото, най от ляво на реда с копчета отоплението на задното стъкло халогени и т.н..3-ти се намира на въздуховода който е под жабката мисля че се падаше.Провери ги и трите.

yov4o
Автомобил:
Двигател:

Re: въпрос за климатроник

Мнениеот yov4o » Чет 15 яну 2009 15:51

Благодаря колега Петров !
И аз не съм стоял през това време. Вижте какво намерих при колегите от audi(става въпрос за същият климатроник)

Малко да се поправя - бутона е auto, а не econ - не се бях ровил отдавна в това меню и съм го забравил. Вчера го повторих няколко пъти и ето резултата:

"""Натискаш и задържаш бутона auto
Даваш на контакт - целия дисплей става на коледна елха - пускаш бутона auto
Изчакваш секунда - две, светва само първата степен на вентилатора.
Пак натискаш auto и светва втората. Натискаш абсолютно всички бутончета на контролера едно след друго, без да ги повтаряш, след което пак натискаш auto. Светва трета степен на вентилатора.

Тук са разни градуси, дето не са ми много ясни, свързани с температура на духане, но те не те интересуват. Натискаш auto отново и влизаш в режима, за който говорим. Натискайки всеки бутон за посока на духането, ти се изписва процент. Със стрелките за топло-студено ги движиш на 0-100 %. Тази, в посока на долу и напред достига при мен, (а и при колегата pitkin) едва до 92 % и забива... бъг явно. Другите работят нормално. Оставяш всички на 100 %, с изключение тази в посока на долу и напред - ако последно е работил климатика нагоре, я оставяш 0 %. Ако е бил на долу, натискаш да стигне до 92 % и натискаш auto. Другите са ясни - бутона за обдухване на предното стъкло с време, циркулацията, компресора - всичко се командва с температурния бутон. Излизаш от тук с auto.

Следва въртене на клапите за самодиагностика. Последна е тази за циркулацията. Влиза в режим auto на 22 градуса и обдухване напред, ако мотора е загрял и нагоре, ако е студен."""

При мен се оказа че не ми работи за нагоре,постоянно си стои на 0%. Успех!

IvanZag
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот IvanZag » Пет 16 яну 2009 8:32

Това и на мен ще ми е полезно. Пробвах по начина описан от другите колеги, но явно за този тип климатроник слаган допълнително схемата за диагностика е различна.

anton123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anton123 » Сря 22 апр 2009 14:36

колега,при мен тази грешка се получи,когато разглобявах таблото и бях забравил да съединя една букса към датчик отпред на табло.

Върни се в “Passat”