Здравейте колеги,
Имам следния проблем с пасат Б5 1.6 бензин 1999 година. От няколко дни се появи някакъв шум (по скоро скърцане) когато колата се движи на ниска предавка до към 2000 оборота ( най-много се чува на 2-ра) Забелязах също че това скърцане го има и когато изключа от скорост и колата се движи поинерция.На мен ми се стува че е от лявото предно колело( поне така се усеща вътре в купето) но може и да бъркам.Някой имал ли е подобен проблем и според вас какъв може да е проблема?
Мерси предварително за отговорите.

Скърцане от предно ляво колело пасат Б5.
Re: Скърцане от предно ляво колело пасат Б5.
И при мен се появи подобно скърцане, но на дясното колело (Б5). Оказа се скъсан маншон на долният носач. При което влизат боклуци и разказват играта на носача. 

здравейте,
значи аз карам също Б5-ца, този проблем е много разпространен при тези пасати.
Просто ходовата част им е слабост на тези модели.
Това предполагам, че е маншон, както колегата написа, който при тези модели е на едно с носача, което ще рече , че трябва да смениш и носача.
Можеш да пробваш и следното: разбери кой маншон ти прави проблема - ако не е много съсишан, .т.е. ако все още е здрав , а не разкъсан
и вземи и го напълни с масло чрез спринцовка. Така "ябълката" ще спре да скърца, поне е временно решение.
значи аз карам също Б5-ца, този проблем е много разпространен при тези пасати.
Просто ходовата част им е слабост на тези модели.
Това предполагам, че е маншон, както колегата написа, който при тези модели е на едно с носача, което ще рече , че трябва да смениш и носача.
Можеш да пробваш и следното: разбери кой маншон ти прави проблема - ако не е много съсишан, .т.е. ако все още е здрав , а не разкъсан

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, изяснете понятията преди да пишете по носачите маншони няма.Вижте ако говорим за тампони това е друга работа.При мен на Пасат б5 скрцаше така от дясно и се оказа долен заден носач, който е с един голям тампон в задния край към купето. При б5 носачите се сменят цели независимо дали е сдал багажа тампон или шарнир защото са вградени.
- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
Трябва да имате в предвид, че някой тампони по носачите се сменят, има ги като отделни елементи. Така, че ако шарнира е здрав, може да смените само тампона, но за целта ви трябва преса.
И аз имах този проблем с дясното колело
,но след смяна на носачите всичко заспа.Така че проблема се решава като се бръкнеш някой лев.