Уважаеми колеги,
Преди време писах по тази тема, но отново я подхващам, защото не мога да реша проблема с колата си. Имам Passat syncro - комби, двигател 2Е, 92 г..180 000 km. поддържана.
Смених уплътнителните пръстени на клапаните с нови в сервиз, в който ходя редовно и съм доволен от работата и отношението към клиентите. Но след тази интерврнция колата ми се промени тотално
Започна да харчи газ градско около 20 л./100, извънградско – около 12 л/100. Преди цифрите бяха 13/100 и 10/100. Освен това се промени стабилността на ниските обороти, които преди ковяха на 850 на празен ход на газ и бензин, а сега са нестабилни и след форсиране има тенденция към загасване. Получава се едно нестабилно положение около ниските обороти. Освен това свещите са черни с нагар по тях. Като по-рано бяха сиви и сухи. Ауспухът почерня. Изобщо горенето се влоши но колата пали и върви добре. Проверил съм каквото мога: свещи, кабели, делко, палец, центровка в сервиз, дебитомер, стъпково моторяе (клапан за празен ход). Всички мъркучета за вакуума.
Моля за коментар и съвети по проблема.
Предварително благодаря

Помощ за двигател 2Е
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Помощ за двигател 2Е
сбъркан ангренаж 

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Помощ за двигател 2Е
Да..освен ангренажа виж дали не яде маслото....може да са предобрили гумичките като са ги сменяли