дебитомер В3 2Е

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

дебитомер В3 2Е

Мнениеот suba » Пет 22 май 2009 17:57

Здравейте колеги!
Значи от извесно време,щом колата загрее започва да предърпва и да държи непостоянни ниски обороти (само на бензин).
Наскоро си купих някои части за инжекцията и направих следният опит-вързах купеният дебитомер и пробвах как работи колата.Проблема се оправи.Сега дали е от дебитомера или по-скоро от температурният датчки в него не знам.
Интересното е ,че дебитомера на моята кола е
BOCSH 0 280 202 208 ,който след проверка от моя страна се оказа,че е за OPEL CALIBRA 2.0
Luftmengenmesser1[1].jpg

А този който купих си е оригиналният на VW
BOCSH 0 280 202 130 за VW PASSAT 2.0
844892467_L[1].jpg

Пробвах колата само на място а не в движение в различни режими на работа на двигателя,а трябва да го тествам в движение за да видя дали е на 100% от него , та изках да се консултирам с вас.
Ако си сложа купеният оригинален дебитомер ще даде ли някъква разлика при работа на мотора и разхода на гориво,заради което ще трябва евентуално да ходя в сервиза на BOCSH за настройки,или направо да го метам и да си свиркам :D

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: дебитомер В3 2Е

Мнениеот radotom » Пет 22 май 2009 19:09

Суба, някъде се водеше диалог за дебитомерите из форума, и беше изказан казуса, че двата вид дебитомери са еднакви.
При всички случаи- виж си номера на компа.
Ако той си ти е оригиналния, Фолксвагенски, то закачаш новия след въздушния филтър, палиш дзверо и отиваш на купон! :dance:

Потребителски аватар
suba

Мнениеот suba » Пет 22 май 2009 21:00

Да колега,и на мен ми се върти из главата някаква подобна тема ама нещо хич не ми вързва тая търсачка.Въобще не откривам нищо с нея.Иначе компа си е оригиналният за колата,защото преди време съм го проверявал.Ама дали като е сменян дебитомера не е бъркано нещо някъде за да се настрои?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 22 май 2009 22:43

suba написа:Ама дали като е сменян дебитомера не е бъркано нещо някъде за да се настрои?

Е ти нали си го видял компа?!
То няма къде да се бръкне! Поне в нашите- ни да вкараш, ни да изкараш нещо става... жива монахиня! mhihi mhihi
Не, че на мен не ми е сменен чипа, но то тогава със сигурност няма да е излезло по-евтино на евентуалните тунингатори, дето са сменяли дебитомера, така, че няма какво да се притесняваш.
Слагай и карай ;)

Потребителски аватар
suba

Мнениеот suba » Съб 23 май 2009 8:15

Ще действам по въпроса.
Мерси много колега за оточненията.

Върни се в “Passat”