Смяна на тампони

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
passat_1.6TdI
Автомобил:
Двигател:

Смяна на тампони

Мнениеот passat_1.6TdI » Вто 02 юни 2009 20:10

Здравейте колеги понеже тази седмица ми се налага смяна на всичките тампони по предницата и искам да знам дали ще ми се дигне много предницата или тампоните не я вдигат, че обичам колата да си ми е по висока отзад??? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна на тампони

Мнениеот pronobis » Вто 02 юни 2009 20:35

passat_1.6TdI написа:Здравейте колеги понеже тази седмица ми се налага смяна на всичките тампони по предницата и искам да знам дали ще ми се дигне много предницата или тампоните не я вдигат, че обичам колата да си ми е по висока отзад??? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!

:gruebel
И кои по-точно имаш предвид - тампоните на макферсоните ли? На двигателя ли? Едва ли от тях ще се вдигне, освен ако не сложиш некви самоделки и да учудиш света mhihi
Обикновено тези повдигания се правят с пружините, а не с тампоните, така че сменяй и пей - и да мръдне, заради пресовани в момента стари тампони, ще е с милиметри, което едва ли ще усетиш. :да:

Потребителски аватар
passat_1.6TdI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat_1.6TdI » Вто 02 юни 2009 20:38

Да колега става въпрос за тампоните на макферсоните а този на двигатела въобще не знам в какво състояние е.

Потребителски аватар
sno
Автомобил: Голф 4
Двигател:

Мнениеот sno » Вто 02 юни 2009 20:40

Като ги смениш няма да усетиш никаква разлика във височината.

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pronobis » Вто 02 юни 2009 20:42

Еее, няма бе, човек, това си е нормален консуматив, аз преди 3-4 седмици го правих - там си е тампон с лагер вътре и така - не се смазват до степен, в която да ти повдигне чак колата.
Друга работа, ако се изчака прекалено и се покажат през предния капак, ама тогава песента е в минорна тоналност и рев, рев...
След смяната обаче бягай на реглаж на предница веднага, да не изядеш гумите. :wink:

Върни се в “Passat”