Някои слагал ли е централно заключване на пасат В3?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Bimbo
Автомобил:
Двигател:

Някои слагал ли е централно заключване на пасат В3?

Мнениеот Bimbo » Нед 19 мар 2006 19:07

имам следния проблем, с помоща на колеги от форума се оправих с електрическата част но сега е голям проблем механичното поставяне на машинките. Въпроса ми е ако някои е слагал да каже от къде трябва да се бръкне за да се закачи лоста защтото всичко е под ламарината и няма достъп до лостчето и трябва ли да режа части от вратата или има и по лесен начин.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Нед 19 мар 2006 19:46

Зравей!Аз съм слагал на Пассат Б3.Сега бързам,но утре сутрин мога да ти опиша как става монтажа.Сега набързо.Маха се кората на съответната врата.Не се реже нищо от вратата.Задните са най-лесните.Машинката монтирана на "релсата" се монтира хоризонтално,малко под спицата във вратата(в задната част на вратата),като гледаш да не пречи на стъклото..Монтира се с посока към задния край на вратата(с ухото за новата спица към задната част на вратата).Целта е като подадеш команда за избутване,да бута към задната част на вратата.Предните са малко кофти за монтаж,но си става де. :wink: Ако те интересува мога утре сутрин да допиша. :D

Потребителски аватар
Bimbo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bimbo » Нед 19 мар 2006 19:56

Ще бъда безкраино благодарен ако го направищ защото днес изпуших една кутия цигари и ме заболя главата от мислене но така и неуспях да го измисля как да стане но се опитвах да сложа вертикално машинката и да бръкна под ламарината за да вържа лостчето кън това лостче на което се навива вътрешното копче за заключване и отключване. Така и неуспях.
само ми пиши моля те коя е задната част на вратата тази която е от страната на пантите или от страната на ключалката.
Благодаря предварително и ще почерпя!

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Пон 20 мар 2006 8:36

Здрасти!Задна част на вратата наричам от към страната на ключалката.Получава се така,че машинката е на около 10см от ключалката.Новота спица се връзва за старата на около 5-6см от ключалката.При монтажа на машинката се внимава да не пречи нито на стъклото,нито на кората на вратата.Това е за задните врати!
За предните врати машинките са монтиран вертикално.Вади се ключалката на вратата(с шестостенните два болта).За тази цел се вадят болтовете,леко се издърпва ключалката и тогава ще видиш едно пластмасово продълговато,бяло и тяло.То има един свободен отвор на който се скрепва новата спица.Гледаш как е скрепена старата спица и по същия начин закрепяш и новата в свободния отвор.Взима се релсата за новата машинка и от към тясната страна(от към ключалката) на вратата се "налага".Малко се огъва тук там за да пасне.Горния отвор го правя малко под долната гайка(на шестостенния болт) на ключалката,такаче при монтаж на ключалката главичката на винтчето е скрито под ключалката.След това пренасям долния отвор от релсата.Естествено пробивам от вън на вътре :wink: Монтирам машинката на релсата,слагам я вече във вратата и преценявам колко дълга и в каква форма трябва да е спицата.Вадя машинката,слагам и спицата,прокарвам я и през пластмасово продълговато,бяло и тяло.Скрепвам вече машинката,като съм преценил колко да е нагоре или надолу.Напъхвам и ключалката.
Важно:След монтажа на всяка машинка да се пробва на акумулатор всичко ли е изрядно(при незатворена кора на вратата).Шофьорската се пробва при затворена врата(и отворена кора).
Ако се сетиш още нещо питай.Успех колега! :D

Върни се в “Passat”