Питане за пружини на Пасат-В3
- Ivaile
- Автомобил: Touran
- Двигател: BSE 2008
Питане за пружини на Пасат-В3
Въпросът ми е дали някой е поставял пужини от ВАЗ-комби(предни) на В3 отзад?Преди доста време зърнах информация по въпроса в някакъв украински сайт, но тогава той не беше актуален пък и не съм добре с украинския....... 

- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Питане за пружини на Пасат-В3
пич,тия пружини са с по голям диаметър и няма да могат да се съберът в чашките , а и са с по малка дължина /къси са/
искаш да си смениш пружините на каляската ли?
на единия ми пасат отзад съм сложил пружини /предни/ от варбург-пасват идеално и колата се вдига доволно,даже бях пратил такива на колегата myrshavija и каза че е доволен, а пасата му е комби и е sinchro,т.е. е по тъжък,
по добър вариант за мен е за сложиш втулки под пружините3-4 сантиметра-колата се повдига и в същото време си вози пак меко
имам втулка 3-4 см и разтоянието от гумата до калника е към 8-9 см

искаш да си смениш пружините на каляската ли?
на единия ми пасат отзад съм сложил пружини /предни/ от варбург-пасват идеално и колата се вдига доволно,даже бях пратил такива на колегата myrshavija и каза че е доволен, а пасата му е комби и е sinchro,т.е. е по тъжък,
по добър вариант за мен е за сложиш втулки под пружините3-4 сантиметра-колата се повдига и в същото време си вози пак меко
имам втулка 3-4 см и разтоянието от гумата до калника е към 8-9 см
- Ivaile
Благодаря!А втулките от какво са ,с какъв диаметър?По-рано съм слагал тампони от плътен каучук-3-4см на пружините на ладата....Струва ми се че горните 3-те горни намотки на задните ми пружини опират една в друга и не са ефективни А какви вартбургови пружини-предни или задни? P.S.ИЗВ-бързам и не чета внимателно
Предни!

- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
ми втулката се вижда на горната снимката ,от желязо са, приличат на поничка така да се каже, ето една схема-отгоре има стъпка за пружината за да може да се фиксира и да не ходи наляво и надясно а самата втулка се скосява надоло за да влезе в чашката, а отгоре е леко по широка за да се получи добре стъпката
- Ivaile
Благодаря ти,Moimoimoi!Всъбота ще го разхвърля Пасатко! 

- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
ако ще го правиш ти, ти трябват скоби за пружини,ключ 17 или 19 беше който да може да влезе в тръбата в долната част където се захваща,гедоре е удължител поне 15 сантиметра за по лесно развиване на болтовете в купето ,може и канал да ти потрябва ако болта отдоло не иска да се развива,и най важното-чук 

- Ivaile

- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
мммм да гледай да не счупиш задните прозорци,на тресчотката на дръжката сложи един парцал ако се отплесне и удари в стъклото да не го счупиш, и после като ги монтираш в купето не ги натягаи прекалено много болтовете че аз скъсах единия
има и още една тънкост-като свалиш амортисьорите с пружините,и отгоре чашката на амортисьора се хваща с 2 болта/тези дет са в купето/, та въпростана чашка е под ъгъл /околи 40-45 градуса/ спрямо долното захващане на амортисьора,в смисал като го събираш трябва да се нагласи/завърти/ горната чашка
има и още една тънкост-като свалиш амортисьорите с пружините,и отгоре чашката на амортисьора се хваща с 2 болта/тези дет са в купето/, та въпростана чашка е под ъгъл /околи 40-45 градуса/ спрямо долното захващане на амортисьора,в смисал като го събираш трябва да се нагласи/завърти/ горната чашка
- Ivaile
O.K!Ето за тези тънкости при ремонт е Форумът!!!!!!!!! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
moimoimoi написа:на единия ми пасат отзад съм сложил пружини /предни/ от варбург-пасват идеално и колата се вдига доволно,даже бях пратил такива на колегата myrshavija и каза че е доволен, а пасата му е комби и е sinchro,т.е. е по тъжък

- passat_1.6TdI
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги да не пиша нова тема понеже пасата нещо почна да оклекавева та искам да ви питам какво да правя подложки или други пружини само,че ми се струва, че с подложките като ги сложа ще изкара малко време и пак ще омекнат пружините?? А пасата ми е с теглич заводски и някъде четох, че щом е с теглич е по-усилен, но незнам какво да права или да сложа други пружини,но ако слагам други искам пак да са от Фолксваген.Благодаря предварително!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
И какво печелиш като сложиш пружини "пак от Фолксваген"? Аз отзад съм с предни пружини от Вартбург, а предните даже на знам от какъв миниван са - взех от моргата подобни на моите, но по-твърди и високи.
- passat_1.6TdI
- Автомобил:
- Двигател:
А дали по магазините може да се купат нови пружини за Вартбург за да ги сложа на пасата ??? А иначе с тези от вартбурга вдигната ли е отзад и колко е разстоянието от гумите до калника ако си го мерил???
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не разбирам за какво са ти нови пружини за Вартбург. Не съм мерил разстоянието от гумата до калника, защото съм с два размера по-високи гуми и сравненията нямат много смисъл.
- passat_1.6TdI
- Автомобил:
- Двигател:
Мислех да купа нови ако има де от Вартбург за да ги сложа на пасата, но май ще слагам подложки само,че се още си мисла че като се сложат подложките ще изкара 1 година някъде и пак ще омекнат пружините то по тези наще пътища всичко е възможно...