Датчик за масло
- cecko80
- Автомобил: PassatB4
- Двигател: ADZ1994
Датчик за масло
Здравейте на всички,Извинявам се ако дублирам някоя темам Въпроса ми е че от датчика за маслото който се намира на предната част на масления филтър започна да се омаслява.Става въпрос за ПАСАТ 1.8 моноинжекция.Въпроса ми е:омаслява ми датчика с черен цвят,смених го със същия цвят и започна да примигва лампата за маслото като му подам газ.Върнах се в магазина и смених датчика с нов но с кафяв цвят който според продавача е точният отговарящ на налягане 0.3 бара и всичкко си е постарому лампата вече не мига.Но ме притеснява че стария датчик беше черен,а новия е кафяв.На стария не пишеше за какво налягане е.Благодаря предварително.
-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
Re: Датчик за масло
На стария би трябвало да пише отдолу , зачисти го малко може да е мръсен . И аз сменях моя скоро 4.20 лв мисля че беше.Трябва да видя до колко бара е .Моя започна да изпуска масло около буксата , и го смених преди да е почнал да пръска фонтанче 

- cecko80
Нищо не пише гледаах го,него го сменях миналата година но явно е накакво менте.
-
- Двигател:
Налягането е 1.8+/- 0.2 bar , стария ми е бял не знам дали му е оригиналния цвят . Номерчето е 056919081Е-1Е
- cecko80
При мен този е здрав и са два на масления филтър бял и черен.Мерси за съдействието.Ходид и купих още един черен и с него също примигва лампата на маслото така че сложих кафявия и мисля да не се занимавам повече с него.
-
- Двигател:
Ясно моя на масления филтър е един , другия е горе на главата . Щом си се оправил