Мнение за Пасат Б4 1,9 TDI 90к.с.
- passat_1.6TdI
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Мнение за Пасат Б4 1,9 TDI 90к.с.
Колега Winner25 не си ме разбрал правилно исках да кажа,че в във високи обороти разхода на дизела е по-малък от колкото на бензина, а за пасата ми той има и интеркулер не е само тд,няма директно впръскване като 1.9 тди обаче,но иначе си върви прилично.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
passat_1.6TdI написа:Колега Winner25 не си ме разбрал правилно исках да кажа,че в във високи обороти разхода на дизела е по-малък от колкото на бензина, а за пасата ми той има и интеркулер не е само тд,няма директно впръскване като 1.9 тди обаче,но иначе си върви прилично.
Съгласен съм че разхода на дизела е по малък

Но разликата в цената газ-дизел е доста голяма и затова на този етап по-икономично от пропан бутана няма

-
- Автомобил:
- Двигател:
така е с газта, за сега цената и е добра,но не се знае докога.И аз съветвам колегата че 1.9 ТДИ си е най-доброто решение.Само да се внимава да не го вземе на много километри,защото тогава филма е голям...........
- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Winner25 написа:passat_1.6TdI написа:Колега Winner25 не си ме разбрал правилно исках да кажа,че в във високи обороти разхода на дизела е по-малък от колкото на бензина, а за пасата ми той има и интеркулер не е само тд,няма директно впръскване като 1.9 тди обаче,но иначе си върви прилично.
Съгласен съм че разхода на дизела е по малък![]()
Но разликата в цената газ-дизел е доста голяма и затова на този етап по-икономично от пропан бутана няма
да но нали се сещаш че не гори колкото бензин а с 1-2 литра повече от колкото бензин за 10 лева газ ще идеш до пловдиш и аз ще ида с 10 лева нафта но нали се сещаш че газта ебава мамата на мотора
- Ivaile
- Автомобил: Touran
- Двигател: BSE 2008
Помисли и за още нещо-на запад(Германия)дизелът се изллаща при 24-26 000км годишно.Това твърди поне сп.Auto Bild.И съответно се купува от хора, които карат повече. А твърдението наKOBY,че газта съсипва мотора, е, меко казано, наивно!Аз самият карам вече 30 години колите си на газ и съм нямал никакви пробеми от газта! За цената-газта е отпадъчен продукт при производството на бензин. Докато има обработка на нефт, ще има и газ пропан-бутан на много по-ниска цена от бензин и нафта!Не забравяй също така ,че поддръжката на колата не е само горивото!Най-добре се качи и на двата, покарай ги и вземи това, което ти е на сърце!
- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
Абсолютно съм съгласен.Покарай го и той сам ще ти "каже" дали е за теб.
За разход 6/100 ИГ и 9/100 Г е макса който можеш да направиш.
Другото е спорна тема.И двете са икономични и двете вървят достатъчно добре стига да знаеш как да ги караш.Имай предвид,че ако не си карал дизел до сега ще ти се стори тромав в началото,но свикнеш ли му си
Аз лично си предпочитам бензинките,но не отричм по никакъв начин плюсовете на дизелите.
А и малко ти се чудя (с ная-добри чуства
) защо от бензинов голф се хвърляш на дизелов пасат,две изключително различни коли като концепция.Съветвам те да се спреш на една марка и модел и да търсиш,коли бол.
За разход 6/100 ИГ и 9/100 Г е макса който можеш да направиш.
Другото е спорна тема.И двете са икономични и двете вървят достатъчно добре стига да знаеш как да ги караш.Имай предвид,че ако не си карал дизел до сега ще ти се стори тромав в началото,но свикнеш ли му си

Аз лично си предпочитам бензинките,но не отричм по никакъв начин плюсовете на дизелите.
А и малко ти се чудя (с ная-добри чуства

- webdude
- Автомобил: Ford Mondeo MK3
- Двигател:
koby написа:Winner25 написа:passat_1.6TdI написа:Колега Winner25 не си ме разбрал правилно исках да кажа,че в във високи обороти разхода на дизела е по-малък от колкото на бензина, а за пасата ми той има и интеркулер не е само тд,няма директно впръскване като 1.9 тди обаче,но иначе си върви прилично.
Съгласен съм че разхода на дизела е по малък![]()
да но нали се сещаш че не гори колкото бензин а с 1-2 литра повече от колкото бензин за 10 лева газ ще идеш до пловдиш и аз ще ида с 10 лева нафта но нали се сещаш че газта ебава мамата на мотора
Газта ебава мамата на багажника и на гарнетата, ама баш на мотора ...
- Ivaile
- Автомобил: Touran
- Двигател: BSE 2008

- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
Ivaile написа::deal Suba!!!!!!!
В смисъл???
- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Някой може ли да каже груб разход на този мотор градско(София) при нормално каране, без рицарски изпълнения 

Vw_wV написа:Някой може ли да каже груб разход на този мотор градско(София) при нормално каране, без рицарски изпълнения
6-7 мисля че е нормален разход за софия, без рицарски изпълнения