проблем с ABS на Passat b3 1.8i мотор abs

Техническа и сервизна информация за Passat
vml
Автомобил:
Двигател:

проблем с ABS на Passat b3 1.8i мотор abs

Мнениеот vml » Чет 02 юли 2009 14:45

Проблема е следния : Постоянно светене на лампата на abs а .Прегледах релетата здрави са.Разглобих платката на abs а под задната седалка и вътре имаше два разпаднати транзистора bc 237 и bc337 и изсъхнал до тях кондензатор 100микро фарада . Запоих нови и модула тръгва.Светва лампата и гасне и започва да дава грешка 1241 тоест на датчика на предно дясно колело.На мерене е в нормите 1.2к огъвах кабела по цялата дължина но прекъсване няма.Отзад на куплунга на abs a меря и ги има и четирите датчика по 1.2к .Наблюдавах и сравних синусоидата с осцилоскоп на този датчик и на преден ляв и са еднакви при въртене на колелото. След това отпред свалих двата куплунга на предните датчиции и ги размених с кабели.Включих и започна да ми мига лампата с код 1233 тоест преден ляв датчик.Дотук добре излиза че наистина датчика не е добре но след обратната смяна по местата на датчици и куплунзи продължи да ми мига 1233 вместо 1241 . Изключвах акумулатора но грешката си я пази. Пробвах с ADIA аутотестер там има сканиране за грешки с мигания и ги прочита но понеже лампата мига постоянно неможе да се излезе от режим на тест за да може да се изтрият грешките от програмата въпреки че има тази опция. Ако някой има някаква идея какво друго да предприемам моля да сподели . С какво могат да се изтрият грешките в екуто на abs a и наистина ли има проблем с десния датчик?

vml
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с ABS на Passat b3 1.8i мотор abs

Мнениеот vml » Пон 06 юли 2009 16:31

Пробвах да изтрия натрупаните грешки по метода : изчитане на всички грешки с даване на куплунга на маса за 4 сек. по време на дългия импулс до достигане на четири дълги светения тоест четири нули изключване на контакта след това запалване и вдигане на над 40 .Грешките си седят и неискат да се изтрият. Има ли вариант и каква апаратура да посетя да ми занулят грешките.

Върни се в “Passat”