Дискове на Ate

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Дискове на Ate

Мнениеот dancing_niki » Вто 07 юли 2009 12:43

Здравейте на всички,

Понеже съм си харесал дискове на Ate (PowerDisk), но ме предупредиха, че при спиране бучали, понеже така изяждали накладката просто, а също така това може и да зависи от накладката, но... затова питай патило, а не старило :)

Та въпроса е към хората които карат с такива дискове дали са доловили някакво усилване в шума при спиране (бучене) в сравнение с оригиналните? Предполагам това ще става при високи натоварвания, но все пак карам Б5.5 и освен доброто спиране предпочитам и добрия комфорт, понеже аз и сега съм доволен как спира, но дисковете са ми за смяна вече. Става въпрос за предни дискове.

Много благодаря за вниманието!

Проблемът е решен с дискове на Zimmermann (модела е Sport)!

Последна промяна от dancing_niki на Сря 08 юли 2009 16:48, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Дискове на Ate

Мнениеот radotom » Вто 07 юли 2009 16:10

Като гледам- това си се води 'нарезен диск'
http://www.autozone-bg.com/en/news.php?newsid=47
Нормално е дисковете с нарези да 'изяждат' накладките по-бързо, но пък и спират по-добре ;)
То всъщност пълно щастие няма! Или спираш, но сменяш накладки, или пестиш от накладки, ама предната броня.... :bishop
Често при употреба на нарезни дискове се препоръчва и употребата на по-твърди накладки.

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Re: Дискове на Ate

Мнениеот dancing_niki » Сря 08 юли 2009 9:23

на мен честата смяна на накладки не ми пречи, питането ми е дали се увеличава шума при спиране, иначе то е ясно, че ще се ядат по-бързо накладките :)

Върни се в “Passat”