нов датчик за температура и различно отчитане...

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
B4/101
Автомобил:
Двигател:

нов датчик за температура и различно отчитане...

Мнениеот B4/101 » Съб 11 юли 2009 21:59

Здравейте, карам Пасат'95, 1.6АЕК двигател. Не е най-добрия двигател на ФВ груп, както чета във форума доста хора имат проблеми с него. Най-често с необяснимо влошаване на характеристиките - мощност, динамика, разход. Доста изчетох във форума и реших да пробвам едно по едно нещата, които се препоръчват. Не говоря за свещи, кабели, капачка и палец на дистрибутор, те са стандартните неща, които всеки прави, но без особен резултат. Четох, че ефект е имало от например почистване на МАФ датчик, смяна на датчик за температура на охл. течност (с 4те крачета)и др. Реших да започна с датчика, като най-лесно :) Смяната е елементарна и бърза. Чстно казано за сега не откривам някаква разлика, но пък съм карал само 1 час и то в най-проливния дъжд. Нещо, което ме озадачи е промяната в показанията на температурата на охл. течност. Със стария датчик темп. винаги беше около92-93 градуса. С новия датчик показанията са 100-101 градуса по уреда(приблизително). Реалната температура определено е по-ниска, защото перката на радиатора изобщо не се включва, а по принцип сработва добре. Дали с новия датчик трябва да се калибрира нещо по таблото или просто датчика е дефектен? Или да си карам така и да не обръщам внимание? Последното е малко изнервящо.
Какво е вашето мнение?

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Re: нов датчик за температура и различно отчитане...

Мнениеот juve » Нед 12 юли 2009 8:31

Моето мнение драги е , че и ти ще си жертва на "измервателната" политика на vw :) Доколкото разбирам , твоя датчик силно наподобява проблемите с моя 4 пинов датчик и безкрайните усилия да го накарам да проработи като хората. Е, моята кошничка е стара, но май нещата не се променят особено ....я пусни една търсачка и ще видиш даже голяма тема как се борих с вятърните мелници ...
хм ето [url]http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=1&t=34198&hilit=температурен+датчик[/url]

vvk79
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vvk79 » Сря 15 юли 2009 14:40

От многото теми които прочетох се оказва че почти при всички след смяна на температурен датчик получават различно показание на стрелката.
И аз си карам така хич да не ти пука.Щом перкат работи няма страшно.

Потребителски аватар
aliays
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aliays » Чет 16 юли 2009 18:33

хора възможно ли е да не ми работи датчика защото съм затрил уплътнението на капачката на съда за антифриза? :oops:

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Чет 16 юли 2009 23:32

няма начин да не работи от това mhihi

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Пет 17 юли 2009 0:09

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Пет 17 юли 2009 19:07

И моя пасатор прави същия номер.....
сега ще ви разкажа мойте експерименти....когато взех колата тя беше със син датчик и показваше-100-110градуса....разбирасе нереални....заради друг проблем реших да сменя температурния датчик(тъкмо си викам ще ми се оправи и показанието),взех оригинален от Юнитрейд кадето представих талона и по него ми дадоха часта(пак син)сложих го и какво мислите?-Никаква разлика със стария...обаче сега да ви кажа каква случка ми се случи....Колега от бачкането кара Голф3(ABS) и забелязах че неговия датчик е със жълт пръстен,викам айде да ги смениме да видиме какво ще стане....сложих жълтия на Пассата и о-о-о-о чудо температурата се оправи....щах с пешката,едвали ще се юрна да търся нов датчик при положение че си имам 2 читави :) сини но аз колегите които са мераклий нека запишат следния номер и да търсят такъв датчик: ELTH 12v-125max.357919501 A

Потребителски аватар
Жоро
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Жоро » Съб 18 юли 2009 7:33

:да: - май това е истината с тия датчици-от някоя автоморга със същите означения и номер...

Върни се в “Passat”