Здравейте колеги ,преди малко ми се случи следното нещо ,спирам си аз колата.....имах малко работа за 5 мин ,качвам се ,въртя и НИЩО....имобилайзера работи ,лампите си светят...обаче не върти!
Бутнахме я запали веднага.....
Спрях я след това пак по едно надолнище да пробвам дали ще запали...пак същата работа...въртя никой.....
И сега преди да се прибера.Гася и викам ,айде ще пробвам да запаля....въртя и запали веднага.....загасих я опитах пак ....отново нищо!!!
И сега отново не пали??
От какво може да е този проблем?

Passat b3 - 2e мотор не върти стартера?
Re: Passat b3 - 2e мотор не върти стартера?
Пробвай като завърташ ключа, да го натиснеш малко навътре - посока волана
Звучи глупаво, но при мен помага.
Аз имам проблем с патрона когато темепературата в колата се качи от слънцето
Звучи глупаво, но при мен помага.
Аз имам проблем с патрона когато темепературата в колата се качи от слънцето
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
VroMoS написа:Здравейте колеги ,преди малко ми се случи следното нещо ,спирам си аз колата.....имах малко работа за 5 мин ,качвам се ,въртя и НИЩО....имобилайзера работи ,лампите си светят...обаче не върти!
Бутнахме я запали веднага.....
Спрях я след това пак по едно надолнище да пробвам дали ще запали...пак същата работа...въртя никой.....
И сега преди да се прибера.Гася и викам ,айде ще пробвам да запаля....въртя и запали веднага.....загасих я опитах пак ....отново нищо!!!
И сега отново не пали??
От какво може да е този проблем?
Контактен клеморед.10000000000000000000%
Има писано много пишеш в търсачката и взимаш решение.
- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
И аз съм толкова процента за клемореда.За всеки случай пробвай като не върти и дадеш на стартер дали идва ток на тънкият кабел на стартера.Ако няма напрежение е клемореда.Или го сменяш или си изкарваш бутон за стартера.И за двете има теми във форума.Същото важи и за колегата ValBo.Имоят въртеше като суча ключа докато накрая не здаде багажа тотално и си палех два дена с кабелче от + на акумолатора до буксата на сартера.Бях голяма атракция особенно за жените.Много бяха очудени ,че колата пали изведнъж без шофьор зад волана.Сега съм с копче от половин година и си джъткам така.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Никакъв звук ли не се чува?
Дори едно тънко, немощно измяукване?
Не е задължително да е клемореда!
Може да е кофти връзка по силовите проводници, може да са свършили четки, може да е изгорял електромагнит на стартера... а може и кабелчето на клема 50, това, тънкото отстрани, просто да се е окислило и да не контактува добре
Дори едно тънко, немощно измяукване?
Не е задължително да е клемореда!
Може да е кофти връзка по силовите проводници, може да са свършили четки, може да е изгорял електромагнит на стартера... а може и кабелчето на клема 50, това, тънкото отстрани, просто да се е окислило и да не контактува добре

- VroMoS
- Автомобил:
- Двигател:
Оказаха се четки ,балгодаря на всички отзовали се....добре че го свалих тоя стартер ,че бяха заминали и фтулките ..... още малко и отвора щеше да е елипса не кръг... 

Здравейте!. Извинявам се, че използвам темата на колегата, но и аз имам подобен проблем, но при мен стартера си върти, но на празно, все едно неизхвърля бендикса. При второто завъртане вече всичко е наред и колата пали без проблем. Това се получи от скоро и то при топло време незнам дали има връзка, но е факт, че сутрин като отивам на работа нямам такъв проблем. Според вас какъв може да е проблема - заминал бендикс или пък нещо по сериозно свързано с изронени зъбци на "маховика" (незнам дали така се казва голямото зъбно колело което "зацепва" с това на бендикса
Опасявам се от последното, защото колкото и налудничаво да звучи навремето имах един трабант, койото го палех буквално с "нагаждане" на "маховика", чийто зъбци бяха така изядени, че половината липсваха. Благодаря ви предварително! Забравих да спомена: Б4 1.6 АЕК

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
По скоро това отгоре на стартера, едни му викат котва, едни шалтер, едни бубинка. Не се ремонтира че е отливано некакво такова. Казаха ми че от жигула ставало, обещаха ми от две места да ми дадат за проба и ако става веднага тургам едно жигулово 

- radotom
- Модератор
stannii написа:...но при мен стартера си върти, но на празно, все едно неизхвърля бендикса.
Споко, на Трабант е друго

И аз съм го ял на същата машина!

Иначе и на Пассатора го ядох, но там са фтулки и бендикс.
Ако не побързаш- ще почне и на второто, и на третото пробване да върти напразно... и ще се молиш: 'Ай захапи, бе, да та..

- teoel
- Дарителят
- Автомобил:
- Двигател:
До колкото си спомням, един колега имаше подобен проблем.
Тези стартери имат планетарен редуктор и при него се оказаха изронени зъби именно в този редуктор.
Не намери ново зъбно колело и смени целия стартер.
Тези стартери имат планетарен редуктор и при него се оказаха изронени зъби именно в този редуктор.
Не намери ново зъбно колело и смени целия стартер.
- radotom
- Модератор
Ами
Има си ги редукторчетата, няма проблем!
Аз, заради разбита фтулка на бендикса, се беше потрошил и редуктора (пластмасов е), та се наложи да го сменям.
Интересното е, че в магазина ми предложиха един 'почти същия', ма не съвсем... Добре, че си носех моя, счупения, да сравнявам.

Аз, заради разбита фтулка на бендикса, се беше потрошил и редуктора (пластмасов е), та се наложи да го сменям.
Интересното е, че в магазина ми предложиха един 'почти същия', ма не съвсем... Добре, че си носех моя, счупения, да сравнявам.

- kacarov_dupnitsa
- Автомобил: Ауди А6
- Двигател:
- Контакти:
Аз също сменявах бендикса защото като тръгнех да запаля нищо обаче като чукнех по електо мотора пък си палеше ама от както го смених няма ядове.
Поздрави от Дупница

Поздрави от Дупница