Няколко проблема с Б3 - изискват бързо решение
-
- Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
- Двигател:
Няколко проблема с Б3 - изискват бързо решение
Всичко започна от както направих голямата глупост да се спускам по един наклон на спирачки. Та явно доста позагряха, чак замирисаха... Спрях да се охладят малко и след това педала на спирачките бе леко омекнал. След около 200 километра, ми светна лампата за ръчната спирачка (i), а след още 5 километра ми спря половината табло. Оборотомера, стрелките за гориво и водата паднаха, лампичките за мигачите на таблото отказаха, както и всички други с изключение на тази на дългите светлини. Направо като на късмет стигнах до моя град и колата загасна. Няма ток. След бърз преглед се оказа, че генератора не зарежда и акумулатора се е изхабил тотално. А в последствие се оказа, че ми гори 16-я бушон. Вече три бушона сменям и като дам на контакт и включа имобилайзера в същия момент бушона изгаря. На какво може да се дължи това и какво е решението? Помагайте, че от днес съм в отпуска и ми престоят пътувания...
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Re: Няколко проблема с Б3 - изискват бързо решение
Като загреят спирачките е възможно да заври спирачната течност Не знам дали обаче може да се изпари толкова че да светне лампата
Без табло не зарежда алтернатора. Предполагам че след като се оправи таблото ще почне да си зарежда. Мисля че проблема със спирачките и този с таблото нямат общо, но може и да бъркам. Бушон 16 за какво е че не ги знам всичките

Без табло не зарежда алтернатора. Предполагам че след като се оправи таблото ще почне да си зарежда. Мисля че проблема със спирачките и този с таблото нямат общо, но може и да бъркам. Бушон 16 за какво е че не ги знам всичките

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Winner25 написа:Като загреят спирачките е възможно да заври спирачната течност Не знам дали обаче може да се изпари толкова че да светне лампата![]()
Контролни лампи.Бордови компютър.Лампа за осветяване на жабката.Лампа за осветяване стойката за касети
Това от едно описание дето имам. Иначе и аз мисля че спирачките и таблото са си два независещи един от друг проблеми.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
късо по веригите, дето ги е описал калин.
най често по плафони. тоя на жабката се гаси ръчно, не като затвориш вратичката и ако свети постоянно-може крушката да е прегорила някоя изолация в близост и да става беля.
спирачките нямат общо.
най често по плафони. тоя на жабката се гаси ръчно, не като затвориш вратичката и ако свети постоянно-може крушката да е прегорила някоя изолация в близост и да става беля.
спирачките нямат общо.
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Значи прайш ремонт алтернатор и качваш,проверяваш таблото отзад,стабилизатора,да не би някъде да е дало на късо по веригата на таблото и въпросния стабилиатор,иначе двата проблема няма според мен нищо общо просто съвпадение според мен 

-
- Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
- Двигател:
В крайна сметка се оказа /поне засега/ че проблема идва от една оголена снадка която опира в желязо.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Калоян Кирилов написа:....една оголена снадка която опира в желязо.
Е-е-е-х винаги така става

- Lion_Heart
- Автомобил:
- Двигател:
Дам,представям си новия пластмасов мотор какъв ще е и какво жестоко охлаждане трябва да му направят за да не се разтапя като работи 

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
... и какви тунинзи на мотора ще се правят само с духалка за горещ въздух ... кеф ти обем 1,6 , кеф ти 2,5 - само нагрееш , понадуеш и си готоФ 

- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
дали не се поунасяте?