смяна на предно стъкло на пасат 4
смяна на предно стъкло на пасат 4
Здравейте!Предстои ми смяна на предно стъкло.От фирмите които обиколох ми дават различни цени,като най-ниската е 100 лв.с монтаж.Стъклото е китайско и ме уверяват че е качествено.Има турско с 10-15 лв.по-скъпо и европейско/произведено неизвестно къде/което е с още 15-20 лв.нагоре.Ако някой има информация за цени и марки на тези стъкла ще съм му благодарен ако я сподели.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
А PASSAT-ът какъв е в крайна сметка?
Защото има оригинална (заводска) номенклатура за моделите...
Виж важната тема по-нагоре в раздела.
По-добре вземи турското (шишеджам) стъкло. Колегите са писали за китайското. А другите, на които пишело "Made in EU" - нямаш НИКАКВА гаранция, че пак не е турско и просто няма смисъл да даваш повече пари.
А цената зависи от това дали имаш датчици за дъжд вградени, ще се сменят ли и външни/вътрешни уплътнения и т.н.
Защото има оригинална (заводска) номенклатура за моделите...
Виж важната тема по-нагоре в раздела.

По-добре вземи турското (шишеджам) стъкло. Колегите са писали за китайското. А другите, на които пишело "Made in EU" - нямаш НИКАКВА гаранция, че пак не е турско и просто няма смисъл да даваш повече пари.
А цената зависи от това дали имаш датчици за дъжд вградени, ще се сменят ли и външни/вътрешни уплътнения и т.н.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Re: смяна на предно стъкло на пасат 4
Нямам късмет с тези стъкла
Все едно са консуматив
Като го сменях преди 4 години ми сложиха Guardian - уж австрийско. За толкова време не съм имал проблеми.
Не тече, не свисти, така че може да се каже че и от монтажа съм доволен и мисля да отида в същия сервиз
Като ми го сменяха обаче ми сложиха старото уплатнение което вече е доста нацепено от слънцето и искам да го сменя. Стъкларите продават ли уплатнения или аз трябва да си търся

Като го сменях преди 4 години ми сложиха Guardian - уж австрийско. За толкова време не съм имал проблеми.
Не тече, не свисти, така че може да се каже че и от монтажа съм доволен и мисля да отида в същия сервиз

Като ми го сменяха обаче ми сложиха старото уплатнение което вече е доста нацепено от слънцето и искам да го сменя. Стъкларите продават ли уплатнения или аз трябва да си търся

- nikolai_ignatov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: смяна на предно стъкло на пасат 4
аз колега закарах моя пасат преди една година в кобра смениха ми предното стъкло заедно със уплатнението всичко ми струваше 156.00лв.проблеми не съм имал до сега дано и да нямам.