проблем с трансмисията на пасат B3 -помощ

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
karabakalov
Автомобил:
Двигател:

проблем с трансмисията на пасат B3 -помощ

Мнениеот karabakalov » Съб 08 авг 2009 13:55

зравейте колеги
купих си пасат 1.8 ми 89г с мотор RP имамго от две седмици.
преди два дена спрях на краипътно магазинче да си купя цигари и остажих колата да работи на място качих се и вкючих първа и с потегянето взе да ромоли нешто слязах и огледах но ношто потеглих на втора и ромоленетого нямаше.прочетох статията за първа предавка в форома обаче великите техници в моя грат ми казват да сменя цялата котиа та питанетомие

1. как наи безболезнено даоправя повредата
2.евентуално някои можели да каже какво може да е?
3.какво означава този номер на кутията 2а172439 защото единия маистор миказа че това е кутия от B4 пък двигатела на B3 за този модел катомоя имали такава конфигурация
благодаря ви првдварително

Последна промяна от batmilko на Съб 08 авг 2009 14:03, променено общо 1 път.
Причина: пооправих ти заглавието да е по правилата - прочети ги, за да ти е добре тук

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Re: проблем с трансмисията на пасат B3 -помощ

Мнениеот Pav3l » Съб 08 авг 2009 16:00

Че не видях кое от това е за В4?
Евентуално ако буквите на кутията са на такава, дето се монтира на В4, но разликата е само в предавателните числа.

Най-често на RP се монтира кутия с букви AYH.

Потребителски аватар
karabakalov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот karabakalov » Съб 08 авг 2009 20:19

дано дасам сгрешил с означението намерих друг номер по кутията AGC15029 ако някои
има схема на тази или подобна кутия моля нека ми покаже от каде да я взема и да започвам ремонта че на маистори пари недавам пък и са доста парички

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Съб 08 авг 2009 22:16

Я вземи потърси в обявите с коли за части за цяла кутия, щото има кутии за по 150-200лв
Пък ремонта не се знае колко ще ти излезе, щото за разглобяването на кутията ще ти трябва специална скоба за демонтажа на 5-тата скорост. А без нея трудно ще продължиш нататък...

dodo2000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dodo2000 » Нед 09 авг 2009 1:44

Ще е добре модераторите да се намесват в такива теми пълни с правописни грешки. Все едно първолак е писал темата. Смятам, че всички във форума сме големи хора с образование и добра професия и е недопустимо да се пише по този начин. Сори за офтопика, но не се сдържах.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Нед 09 авг 2009 6:27

dodo2000 написа:Ще е добре модераторите да се намесват в такива теми пълни с правописни грешки. Все едно първолак е писал темата. Смятам, че всички във форума сме големи хора с образование и добра професия и е недопустимо да се пише по този начин. Сори за офтопика, но не се сдържах.

:да: за грешките, но образованието и професията какво общо имат в случая, всеки може да пише и е добре дошъл, но малко повече старание все пак, да не натоварва толкова при четене, помага и за вземането насериозно mhihi

По темата, аз така и не разбрах какъв точно е проблема, масло има ли, съединителя как е, от тогава всеки път ли го прави и прави ли го изобщо пак, "ромолене" нещо не ми се вижда достатъчно описание :gruebel

kadrav7755
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kadrav7755 » Нед 09 авг 2009 10:55

karabakalov...имах подобен проблем,немога да ти опиша какво смених точно, но разбрах,че някяква пружина се била откачила вътре стържела в з.колело (също го правеше само на 1-ва)смениха ми някаква вилка,синхронизатор,з.колело. дано те насоча в проблема,повече незнам

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Нед 09 авг 2009 14:04

Лично моя съвет е да си ремонтираш твоята.Прочети ми темата там съм описал всичко.Кутиите по моргите не си мисли, че са по-добри от твоята ( говоря за състояние на лагери, диференциал и синхронизатори ).Пружината струва 8 лв.

Потребителски аватар
karabakalov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот karabakalov » Нед 09 авг 2009 19:23

колеги благодаря за мненията и саветите
ще ремонтирам моята кутия и благодаря на bobcho за хубавата тема

Върни се в “Passat”