проблем с климатик на пасат в4
Re: проблем с климатик на пасат в4
искам да попитам,защо при Пасат В4 1,9 ТДИ когато стигна около 2000 оборота климатика ми изключва, и за да проработи отново, трябва да върна малко газта? В купето се чува някакво цъкане на реле и дотам!
- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
nonac написа:искам да попитам,защо при Пасат В4 1,9 ТДИ когато стигна около 2000 оборота климатика ми изключва, и за да проработи отново, трябва да върна малко газта? В купето се чува някакво цъкане на реле и дотам!
Ако ти се случва при рязко натискане на педала (при рязко ускорение) това е помощ при изпреварване примерно. Защото когато е включен климатика той има известен товар върху мотора. Като тръгнеш да изпреварваш този товар ти пречи, защото те спъва

Друг вариант е да има проблем някакъв, но малко ме съмнява... Пробвай да ускориш плавно и да задържиш над 2хил оборота, примерно на 2500 и така да си караш и виж дали ще се включи нормално. Пък и като върнеш газта все едно си приключил с ускорението/изпреварването

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Точно така е.Принципно същия проблем го имаше един човек с Форд Галакси и проблема го решихме като изолирахме релето,което спира компресора,когато подадеш газ.Често тази система се гаври стабилно и започва или да не изключва при подаване на газ дори докрай или пък да изключва твърде рано (ти дефакто си на 2000 оборота ама реално положението на педала е близо до крайното явно и изключва).
предполагам, че ако и аз изолирам това реле, няма да се появи някакъв страничен проблем?!?
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
nonac написа:предполагам, че ако и аз изолирам това реле, няма да се появи някакъв страничен проблем?!?
Принципно идеята е да ти осигури повече ресурс на двигателя (+ от 7 до 15к.с.) колкото е загубата от компресора....дефакто не се усеща кой знае колко.Иначе от климатична гледна точка проблема е никакъв.