Въпрос за динамото на Passat B3

Техническа и сервизна информация за Passat
kibo_tom_8440
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB -2 0 4motion

за генератора

Мнениеот kibo_tom_8440 » Нед 06 яну 2008 14:42

:lol: Пич, най добре отиди на майстор, за труд ще ти вземе не повече от 10 лв. и не си струва да си блъскаш главата за скоби, номера на лагери и т.н. Ще споделя моя опит - отидох на майстор, махнахме ремъка и свиренето и ромоленето спря. Откачи го от двигателя и голям зор видя докато развие дългите шпилки с кръстата отверка. Отидохме до магазин за SKF лагери и купихме лагери със същата големина, защото номерата ни изиграха лош номер/едно връщане до магазина/. За единия лагер, мисля че беше по-големия се купува е дна пластмасова втулка където лята лагера и така заедно се слагат в леглото на плочката. Пл. втулка е за да не превърта лагера в леглото си. Зор е да я намериш, но моя майстор купи за БМВ и я изряза малко и я напасна. Така че си помисли преди да тръгнеш да го правиш. И още нещо - всеки генератор на Пасат е различен по детайли /лагери/, тъй като са произвеждани в различни страни, моят беше с едит испански и един италиянски лагер.

Потребителски аватар
VW_forever
Автомобил:
Двигател:

Re: за генератора

Мнениеот VW_forever » Вто 08 яну 2008 0:28

kibo_tom_8440 написа:..... За единия лагер, мисля че беше по-големия се купува една пластмасова втулка където лята лагера и така заедно се слагат в леглото на плочката. Пл. втулка е за да не превърта лагера в леглото си. Зор е да я намериш....

Преди 5-6 години, втулката (тефлонова втулка мисля че се казваше) намерих лесно, сега не знам, но желателно е да се смени комплект!!!
Шпилките- и при мен се отвиха трудно

Потребителски аватар
aliays
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за динамото на Passat B3

Мнениеот aliays » Пет 14 авг 2009 18:48

при мен същото това стържене появявящо се от време на време се оказа водна помпа! а сега нещо свири като че имам турбо!

Върни се в “Passat”