Привет колеги,
Първо да се похваля, че от няколко седмици съм горд собственик на Пасат В5, 1.9 TDI, 110 коня.
Много добра количка, много ми харесва (предната беше Пасат В3 и определено съм фен на марката)
Имам едно питане.
Колата е с червени пружини и е малко по-ниска от нормалното. Вярно, че е по-стабилна в завоите, но по нашите пътища и като я засиля повечко ме е страх, че ще опре на някоя неравност. Дали е нормално (не е нахално) да поискам бартер срещу нормални такива, като ми поемат и разходите по смяната. Знам, че червените са малко по-скъпи от нормалните пружини, но дали чак толкова (всъщност не знам и колко струва самата смяна).

Червени пружини
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Червени пружини
Колега червените пружини са по-скъпи, но тук това няма кой да ти го оцени,затова смени ги с нови нормални и се опитай след това да продадеш спортните,казвам ти го от личен опит и моят пасат беше с такива пружини.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Червени пружини
Равносметката е такава:предните са по 86 лева нови,задните по около 82-83 лева,втора употреба им искат по 50 лева на пружина независимо дали са предни или задни.За отпред е най-добре да вземеш нови,защото двигателя тежи и старите може да бъдат много уморени.За отзад аз сложих на спортните подложки от гума от 4-5 см. и за мен е добре стойката и возията на колата в този вид.Предните спортни пружини ги продадох после за по 40 лева бройката и така се отървах от тоя проблем с около 100 лева.Ти сам си реши можеш да сложиш и задни нови пружини,защото според мен разликата в цените на нови и втора употреба на е голяма.Ако искаш обяснения за подложкити ми пиши на лични да ти дам пояснения.