Пасат Б4 2Е-Към колегите с 2Е-проблем катализатор
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
joro_kem написа:днес питах, ето тук някъде се намира магазин за части на рено. оттам му ги доставял някой си бат Пешо, но повече от това не можах да разбера. ако имам път натам, ще питам.
На ето ТУК нема никой

- MITKO_DVD
- Контакти:
Re: Към колегите с 2Е-проблем катализатор
Малко стара тема ма да пиша пак:Много вече почна на мирише на сяра,нищо не се ува да дрънци и незнам кво да праа деба
,щела да стане по шумнада незнам кво и незма що 

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Понеже изчетох цялата тема - споеред мен е най-удачно да го свалиш и да го избушиш.да го сложиш опратно и да видиш тогава дали е много шумна.Единия от колегите беше писал,че неговия е бил празен и не е била шумна колата.Съответно ако стане по-шумна си слагаш резонатор или нов катализатор от тези дето са по незнам си колко там лева италианските.
Аз на предишния Пасат бях с резонаторно гърне - наистина стана по-шумна ама много незначително (само че съм с 1.8 двигател ако е от значение).
Успех!
Аз на предишния Пасат бях с резонаторно гърне - наистина стана по-шумна ама много незначително (само че съм с 1.8 двигател ако е от значение).
Успех!
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Излундзваш го със щангата и ич да ти не е зор. Честно казано при мен не забелязах увеличаване на шума след същата интервенция. С ПФ двигател съм, ама тва къв е двигателя, не е от чак толкова голямо значение за силата на бръмчавицата. 

Последна промяна от К.Одаджийски на Съб 12 сеп 2009 16:23, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги, при дефектирал катализатор има само три решения, ако наистина трябва да се реши проблема:
- нов катализатор ( по възможност оригинален)
- катализаторно гърне ( не резонатор, тръба, изтърбушване и прочие "високотехнологични операции")- цена 100лв. с две години гаранция.
- преработка на оригиналният катализатор ( особено за тези за които сондата е на катализатора или за автомобили с две сонди - пред и след него)- цена в зависимост от катализатора 100-140 лв. с две години гаранция.
Ако някой реши да потърси повече информация- на Google- "Ауспуси Лазаров" в автофорумите, където обстойно с колеги сме обсъждали и дискутирали в големи подробности проблема с катализаторите и участието, предназначението и функциите му в ауспуховата система.
- нов катализатор ( по възможност оригинален)
- катализаторно гърне ( не резонатор, тръба, изтърбушване и прочие "високотехнологични операции")- цена 100лв. с две години гаранция.
- преработка на оригиналният катализатор ( особено за тези за които сондата е на катализатора или за автомобили с две сонди - пред и след него)- цена в зависимост от катализатора 100-140 лв. с две години гаранция.
Ако някой реши да потърси повече информация- на Google- "Ауспуси Лазаров" в автофорумите, където обстойно с колеги сме обсъждали и дискутирали в големи подробности проблема с катализаторите и участието, предназначението и функциите му в ауспуховата система.
- MITKO_DVD
- Контакти:
К.Одаджийски написа:Излундзваш го със щангата и ич да ти не е зор. Честно казано при мен не забелязах увеличаване на шума след същата интервенция. С ПФ двигател съм, ама тва къв е двигателя, не е от чак толкова голямо значение за силата на бръмчавицата.![]()
Мисля че има значение от мотора,поне и така ми казаха от ЕМ Комплект

- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
MITKO_DVD написа:Малко стара тема ма да пиша пак:Много вече почна на мирише на сяра,нищо не се ува да дрънци и незнам кво да праа деба,щела да стане по шумнада незнам кво и незма що
Ами щом е такова положението явно ще трябва да се изхвърли старият катализатор. А дали да сложиш резонатор или да избушиш само катализатора и да оставиш корубата

- MITKO_DVD
- Контакти:
Така да пиша в една моя стара ,но не забравена тема.Проблема го реших днеска,а именно смених катализатора(който се оказа метален
и не се чупи а само изгаря и затлачва)с резонаторно гърне + последното гърне че беше много изгоряло и всичко това за има няма 110лв.,като матриала е БГ от фабриката на ЕмКомплект в Костинброд.Целото удоволствие стана има няма за 30мин.
сега колата не се чува че работи,само има на опр.обороти едно леко бръмчене,което усещам ,но най-вероятно опира някъде нещо
П.С. Тук е и мястото да благодаря на колегата kimif2008

П.С. Тук е и мястото да благодаря на колегата kimif2008

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L

- MITKO_DVD
- Контакти: