придърпване при превключване на скоростите

Техническа и сервизна информация за Passat
nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Re: придърпване при превключване на скоростите

Мнениеот nepreklonniq » Сря 23 сеп 2009 7:21

Е...! Щом колегата е пробвал и мисли че не е от съединител, или притискател и аксиален лагер! :roll: То да бяга на диагностика да му видят кусурите на мотора! Вероятно не достига гориво, или лоша центровка и подаване на искра в неправилен момент!

Потребителски аватар
jigsaw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jigsaw » Сря 23 сеп 2009 12:54

Аз имам проблем с придърпване САМО като сменям скорости и проблема е в долната помпа на съединителя.

rim
Автомобил: Ford Galaxy
Двигател: 1.9 AFN

Мнениеот rim » Сря 23 сеп 2009 16:55

само придърпва при смяна на скоростите иначе двигателя не се замисля засега върви добре ,миналата седмица бях на елкон там всичко е добре

Потребителски аватар
cecko80
Автомобил: PassatB4
Двигател: ADZ1994

Мнениеот cecko80 » Съб 26 сеп 2009 22:25

Имах подобен проблем само че придърпваше при по-рязко подаване на газ на всички предавки,вземи ако имаш възможност една бубина от някой и я смени да видиш дали пак ще придърпва.При мене след смяна на бубината се оправи.

dodo2000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dodo2000 » Съб 26 сеп 2009 23:36

И при мен придърпваше при смяна на предавките - в момента когато сменях някоя скорост сякаш двигателя спираше да работи и след като минавах на следващата предавка придърпваше веднъж и отново сякаш заработваше. След смяна на свещите проблема изчезна.

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Мнениеот suba » Съб 26 сеп 2009 23:50

Колеги,направо ошашавихте момчето.То излезе май,че трябва да сменя колата :wink:
Лошото е че всички вариянти които описахте са вероятни и аз лично не бих изключил нито един от тях.
Така!
Значи първо трябва да се ориантираме дали проблемът е в двигателя или някъде по съединителя.
На мене също ми придърпва при смяна на предавките,но съм с нов съединител и помпи,а и при мен по-скоро забива като пусна газта.Самоче все още не мога да разбера от какво е.
Та ,колега обърни внимание дали ти придърпва при отпускане на газта или при отпускане на съединителя след това.
Ако е първото търси проблемат в двигателят,при второто в съединителят.
А имаш ли газова и ако да на газ правили го?
Имай предвид ,че елкона открива ,грубо около 60% от проблемите по мотора.Останалото зависи от опита и възможностите на човека,който работи с него.А повярвай ми в България тези хора не са много.
Възможен и проблем в скоростите.За тях се ослушай дали като пуснеш газта, около 2000-2500 оборота,се чува изщракване отпред.

rim

Мнениеот rim » Нед 27 сеп 2009 7:15

Придърпва само при смяна на скоростите двигателя не забива може наистина да е от помпата на съединителя .Ако е от помпата това означава ли че може да ме остави някъде на пътя?

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 27 сеп 2009 9:21

Щом е само при смяна на предавка значи няма как да е от двигателя този проблем....говорим категорично за нещо след него.Щом е само като сменяш предавка и не се влияе от подаване или отнемане н газ отпадат вараинтите скорости или карета (вътрешни) или диференциал и т.н.
Остава съединител като вариант.Съответно проблема може да е помпата,може да са омекнали пружините на притискателния диск и тогава пак така се получава (при мен примерно).
Ако е от помпата - да,може да остави на пътя - тя е като всяка друга помпа - гумички,които се движат в цилиндър...съответно започва да изпуска сипрачна течност (с това работи) и започва да не работи добре...може да изпусне по малко може и отраз...никой не знае.При мен сдаде багажа отраз както си карах...точно 3 натискания на съединителя и умря...преди това никакви признаци.
Новата май беше около 70-80лв (ще те излъжа понеже беше много отдавна като я сменях) ама не се сменя много трудно.
Ако е другия проблем няма страшно да те остави на пътя ама ремонта е по-сложен и по-скъп понеже трябва да се свали или поне да се откачи кутията,да се смени притискателния диск или целия съединител ако не си го сменял скоро (понеже само труда е колкото половината съединител) и да се събере обратно.
Предваките лесно ли си влизат или трябва да има някакво усилие при вкарването им? Също така съединителя усещал ли си да има по-странен ход или да не се връща докрай или нещо такова?

rim

Мнениеот rim » Нед 27 сеп 2009 12:46

скоростите влизат нормално само ми прави впечатление че когато включвам на втора скорост сякаш придърпва повече особенно като е студен двигателя

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Мнениеот suba » Нед 27 сеп 2009 13:14

В такъв случай колега,проблема е най-вероятно в съединителя.Съмнава ме да е в помпата.При нейното скапване всички предавки "ръмжат",особенно 1 и задна.Най-вероятно са ти заминали пружините на притескателя.може да караш и 10000 и 100 км преди да стане по-сериозно.Но моят съвет е ако нямаш възможност да си смениш съединителя на този етап (комплекта е около 200 лв.)да си караш засега.Пък като свърши финансовата криза :wink: ще го стегнеш.
Бих те посъветвал да смениш и двете помпи,но това са ти около 130 лв отгоре,така,че може да почакат за сега.
Успех!

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Пет 02 окт 2009 0:48

sasho07 написа:
Абе какъв двигател какви пет лева. Ти го изтреля в космоса. Десет души викат съединител. Защо двигател дай анализ. Нещо доводи, на всяка скорост придърпва???? Земята кръгла ли е или не?
Последното което бих си помислил е двигател. Ако те боли главата на дали означава, че си луд. Може да си настинал, нали.
Може да съм малко рязък, но ние сме си песимисти по природа и все най лошото. Пробваи колега, само си гадаем тук. Придърпва или се замисля?

Хей, не съм казал че мотора е за хвърляне. Имах предвид мотора с всичките му там управления и възли от които може да е това(и най-вече спомагателните системи, просто не ми се изброяваха щото са много). Това беше предположение защото не съм гледачка все пак. Не съм имал предвид че му е строшен вала или буталата.
Колега, до сега трябваше да намериш правилния човек както бях писал по-горе ако проблема е съществен, ако пък не, карай докато се влоши и ще изкочи причината.

Върни се в “Passat”