Проблем ПасатБ4 АБС1.8 моно

Техническа и сервизна информация за Passat
axeon
Автомобил:
Двигател:

Проблем ПасатБ4 АБС1.8 моно

Мнениеот axeon » Чет 01 окт 2009 6:50

Колеги имам един проблем с пасат б4 абс мотор1.8моно,та проблема е следния при каране с около2000 оборота на 3 или4 предавка при подаване на пълна газ колата не тръгва да набира,връщам газта и я подавам плавно и колата си набира нормално от каде може да го прави тва че направо ще ме побърка тая колица.При теста с вагком няма никви грешки

Потребителски аватар
paralesko
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем ПасатБ4 АБС1.8 моно

Мнениеот paralesko » Чет 01 окт 2009 19:24

Мисля си,че за твоите проблеми би трябвало да ти покаже грешки на диагностиката ,аз карам пасатб4 от 2.5години и 3 пъти са ми правили диагностика .През този период колата правеше проблем като се форсираше до 5000об. и при ускорение бе мудна за 115 си кон.с. първата ми диагностика ми показа нещо за система на ХОЛ, диагностика само изчисти греката или така аз разбрах ,но проблема си остана.Доиде зимата и започна да гасне на ниски обороти и да ги мени странно.Пак на диагностика и маистора каза ,,нищо не излиза като грешки,,. а сеоказа в последствие че дросела е многозацапан и с нагар ,който сам си почистих и проблема с оборотите и гасненето изчезна. Преди месец се запознах с VASKOTO 1 i само като му описах проблемите които имам каза каде е проблема и за да се убедя я закачи за диаг. и излезе Хол датчик .Но ми каза кой е датчика и какъв да си купя като и направи профилактика на едно реле . Сега карам все едно друга кола исъм му много благодарен за компетентността която прояви. Пиша ти всичко това за да знаеш че, е възможно диагностиките които си правил да са биле само за пари както при мен се случва 2 пъти. :banghead: По твоя проблем когато колата е на място форсира ли се нормално или пак забива при рязко подаване на газ?

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Чет 01 окт 2009 19:38

Напълно е възможно да си е отишъл и съединителя.
Както при проблем в Датчика на Хол така и при съединителя, това трябва да го прави на всички скорости.
Пробвай да опреш предните гуми в бърдюр и отпускай съединителя. Тябва мотора да се мъчи, когато педала достигне до положение, в което обикновенно тръгва.
Ако това не стане - СЪЕДИНИТЕЛ.
Поне това е безплатно за разлика от компютърната диагностика.

axeon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот axeon » Пет 02 окт 2009 5:38

Колеги съеденител не е сто процента просто еперфектен а за хол датчика не знам но попринцип тои или работи или не работи,аз се съмнявам ТПС ама немога да намеря друг да пробвам,диагностиката сия правя сам имам вагком но съм я закачал и при един мои приятел на диагностика ТЕХА но грешки не показва,то и диагностиката може да покаже само ако нещо не работи или има прекъсната връзка,ами ако дава не коректни данни диагностиката не може да ги усети специално при мономотрониците това са доста тъпи компютри.

Потребителски аватар
puman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот puman » Пет 02 окт 2009 10:01

Колега, ако този проблем го прави и на място, като форсираш рязко да се замисля в първия момент и да се усеща едно заглъхване и след това да се изфорсира, може да се окаже, че имаш износени лагери на коляновия вал, които превъртат. Но дано да не съм прав, че :horror: . Успех! :да:
Така поне на мен ми казаха за моя пасат, ама може и да беше за биелни лагери.

Последна промяна от puman на Пет 02 окт 2009 12:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 02 окт 2009 10:10

puman написа:Колега, ако този проблем го прави и на място, като форсираш рязко да се замисля в първия момент и да се усеща едно заглъхване и след това да се изфорсира, може да се окаже, че имаш износени лагери на коляновия вал, които превъртат. Но дано да не съм прав, че :horror: . Успех! :да:

Ъ?
Ти ме застреля.... heavy metal zork
Лагерите на коляновия вал ако не превъртат...тогава имаш сериозен проблем...така наречения блокирал двигател :dummy:
Принципно и моя 1.8 моно ако е на повече от 2-ра при рязко подаване на газ при 2000 оборота не предприема нищо,само запчова да бръмчи повече,като мине 2500 се попроменят нещата...ако му се подава плавно газ поема значително по-добре...ако говориш за това - нормално е понеже двигателя няма достатъчно ресурс да влачи купето при по-ниските обороти (което ми е малко странно понеже около 2500 му е максималния въртящ момент ама....факт).
Експериментирал съм на 10-тина Пасат-а и съм го дискутирал с много хора - така си е.Затова предприемам най-правилното решение - забивам 2Е и излитам от место...с моята кутия трябва да e нископрелитащо самолетче :lol:

axeon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот axeon » Пет 02 окт 2009 15:28

Благодаря за точния отговор колега zfa159 просто си перфектен,благодаря че сподели опита си че иначе щеше да има едно баране по моното,аз съм също маистор но се занимавам с дизели предимно камиони и стоителни машини,и можеби направих грешка като си взех бензинова кола ама беше направо без пари.Свалям шапка на колеги като теб :bowdown .А и моя има същитите симптоми като описанити но след 2800-3000 е направо пушка

axeon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот axeon » Пет 02 окт 2009 15:34

puman написа:Колега, ако този проблем го прави и на място, като форсираш рязко да се замисля в първия момент и да се усеща едно заглъхване и след това да се изфорсира, може да се окаже, че имаш износени лагери на коляновия вал, които превъртат. Но дано да не съм прав, че :horror: . Успех! :да:
Така поне на мен ми казаха за моя пасат, ама може и да беше за биелни лагери.

Колега кажи на тоя маистор дето ти го е казал това да затваря сервиза и да става овчар или да сепрегледа в тая вашата клиника :evil: :evil: :evil: и колега мисля че трябва да си смениш маисторите :да:

axeon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот axeon » Пет 02 окт 2009 16:59

Всепак мисля да направя една проба да зацепя разпределителния вал един зъб назад,ма ся един грип ме тормози ма оправяли се ще пробвам и ще пиша за резултата

Върни се в “Passat”