Тресене на волана
- fena_vd
- Автомобил:
- Двигател:
Тресене на волана
Здравейте колеги, имам следния проблем при работа на тихи обороти колата, Пасат Б4 1.8 АВС волана се тресе както и таблото. Според оборотомера работи на около 800 оборота ,това го прави и на газ и на бензин. При повишаване на оборотите на около 1000 тресенето спира. Искам да уточня че масления тампон е сменен, като тресенето го имаше и преди да го сменя. Видимо останали тампони на мотора са здрави. Според майсторите мотора работи нормално. 

- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Тресене на волана
руснаците пишат че нормалните обороти са 950-1050 за този мотор монтиран в пасат
- sigman
- Автомобил: BMW
- Двигател:
...провери тампона на скоростите ..и той създава ядове от подобно естество 

- fena_vd
- Автомобил:
- Двигател:
Проверена е на комп всичко е нормално относно оборотите
Колегата е прав-най-вероятно е от оборотите на празен ход. 800 оборота в минута на празен ход са обороти на дизел, но не и на бензин. За бензина трябва да са около 900 - 950. При по-ниски обороти е нормално да ти тресе. В същност няма друга причина освен тампоните и работата на двигателя. Рейката е закрепена твърдо за купето. Смени майстора, който ти казва, че 800 оборота за бензин са нормални, и чуй още едно мнение.
- fena_vd
- Автомобил:
- Двигател:
Като е студена не тресе ,когато загрее нормално започва. Особено неприятно е като карам градско по светофари, тресе като зил.
- cecko80
- Автомобил: PassatB4
- Двигател: ADZ1994
Здравей имах същия проблем с моя Пасат Б4 1.8 ADZ при мен оборотите ги държи около 800.Всичко беше наред докато един ден не започнаха вибраций на празен ход без ясна причина.Смених скъсан тампон на скоростите, моторче за празен ход и какво ли не и проблема си остана.Така го карах около 6 месеца и нищо вибрацийте все така ги имаше което много ме дразнеше .Един ден реших да си махна катализатора и чудото стана колата заработи отново както си беше и преди без вибраций на празен ход.
- fena_vd
- Автомобил:
- Двигател:
Колега катализатора ми е наред, газовете си излизат нормално не изглежда да има запушване.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега незнам за оборотите обаче според мене имаш тампон на двигател за смяна може да не е скъсан,но умекнал пак се получава същото,а второто което мисля е двигателя да не ти работи добре нещо от инжекцията да е получава се при коли също и на моно инж. има и трети вариант едната от дюзите ти да не работи добре това води до не балансирано работене на двигателя което се получават вибраций.друго неможе да е. 

- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
ludiafen написа:колега незнам за оборотите обаче според мене имаш тампон на двигател за смяна може да не е скъсан,но умекнал пак се получава същото,а второто което мисля е двигателя да не ти работи добре нещо от инжекцията да е получава се при коли също и на моно инж. има и трети вариант едната от дюзите ти да не работи добре това води до не балансирано работене на двигателя което се получават вибраций.друго неможе да е.

- cecko80
- Автомобил: PassatB4
- Двигател: ADZ1994
fena_vd написа:Колега катализатора ми е наред, газовете си излизат нормално не изглежда да има запушване.
И аз така мислех<но се оказа че съм грешал.Просто ти казвам при мен от какво беше.
- fena_vd
- Автомобил:
- Двигател:
Теодор написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=116833&hilit=%D0%B2%D0%B8%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8+%D0%B8+%D0%B1%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B5+%D0%BF%D1%80%D0%B8+%D0%923
Тази тема прочете ли
Колега много благодаря за темата, много е полезна не я бях чел. Скоро ще се заляга под колата.