Замяна на ск.кутия
Re: Замяна на ск.кутия
Точно за това си мислех че обратният вариянт ще има положителен ефект.Сега поне сме сигурни че бензинова кутия на дизелов мотор няма добър резултат.
- napster
- Автомобил: BMW E30
- Двигател: 1.6 LPG
Бензинов мотор с дизелова кутия е истината!!! Имам приятел с Пежо 405 Mi16 с дизелова скоростна кутия. Едно че върви с 240 и друго че с тая скорост му дава 10/100 разход !!! И аз не повярвах като ми го разправя това докато не се убедих сам. Направих едно пътуване до София и обратно и колкото и да не ми се вярваше се убедих че със средна скорост 180км/ч на магистралата гори 10/100. На места я пробвах 240 си ги правеше без да се замисля.
Понеже имам дизелова кутия но размера на фланците където се завиват полуоските е по малък не съм я сложил.Сега остава да видя кои вариант ще стане,дали смяна и на полуоски(ако пасват от дизел на моето окачване)или някакъв друг начин.Но със сигурност искам да видя какво ще се получи.Надявам се да има положителен ефект.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
По умни хора от нас ,вече са го измислили!! 

- vaikata_milen
- Автомобил:
- Двигател:
маи ти трябва скоростна кутия,имам я, ако решиш нешто званкаи поздрави
Не си струва занимавката. Освен, ако не караш доста извънградско.
Предния ми пасат беше 1,8 ADZ - 90к.с. със сменена скоростна кутия. При 3000 оборота карах със 120кч/ч.
Иначе едва ли има по-икономичен от него пасат с 1,8 двигател(5,99л газ на 100, с климатроник и 4 човека, около 3-4км само са градско), но ако въртиш предимно градско просто няма смисъл от тази итервенция.
Обаче тия 3000оборота с 300 мъки ги вдига на 5-та скорост при тези условия.
Предния ми пасат беше 1,8 ADZ - 90к.с. със сменена скоростна кутия. При 3000 оборота карах със 120кч/ч.
Иначе едва ли има по-икономичен от него пасат с 1,8 двигател(5,99л газ на 100, с климатроник и 4 човека, около 3-4км само са градско), но ако въртиш предимно градско просто няма смисъл от тази итервенция.
Обаче тия 3000оборота с 300 мъки ги вдига на 5-та скорост при тези условия.
-
- Автомобил:
- Двигател:
AGC вероятно........