проблем обороти двигател 1.8 ABS
-
- Автомобил: Ford Galaxy
- Двигател: 1.9 AFN
проблем обороти двигател 1.8 ABS
Здравеите! Имам следния проблем тази сутрин като запалих колата след работа на място около 1 минута и около 1100 оборота, оборотите на колата плавно почнаха да падат докато не изгасна напълно.Запалих я отново без проблем но пак същото се случи .Сблъсквал ли се е някой с подобен проблем според мен е възможно да е от датчика за антифриза който подава информация към компа и таблото защото таблото не ми отчита правилната температура на антифриза.Мисля да не би да е от стъпковото моторче за празния ход но тогава няма ли да държи ниски обороти? Възможно ли е да е от датчик за температурата на маслото понеже не съм запознат дали този двигател има такъв и къде се намира ?Благодаря предварително за помоща!
- basatauser
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем обороти двигател 1.8 ABS
viewtopic.php?f=5&t=168807 имах проблеми не точно като твоите като откачих буксата на стапковия и паднаха оборотите ся като го смених са си супер
пробваи и с рестарт на компа

-
- Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
- Двигател: CBDC 2010
Re: проблем обороти двигател 1.8 ABS
Колега, и на при мен се е случвало няколко пъти абсолютно същото. Веднъж доста се притесних като го направи при две поредни паления едно след друго. На третия път си запали нормално, ама след като при угасен двигател натиснах няколко пъти педала на газта. Не можах да установя причината. Сигурно е от стъпковото моторче. Само си спомням, че беше при студено време. За сега проблеми нямам.