относно ел.стъкла
относно ел.стъкла
здравейте,днес като пуснах фаровете тръгна да се отваря стъклото на моята врата пробвах 2-3 пъти и същото при всяко пускане на фаровете тръгва и стъклото валя дъдж много вероятно е да се намокрили някакви кабели и да окасяват но къде може да е, колата е пассат-3 с двигател-2Е
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Re: относно ел.стъкла
Колега я първо уточни модела на пасата пък после ще мислим за проблема > viewtopic.php?f=6&t=38785
Аз лично залагам на В4 и прогизнала платка във вратата.
Аз лично залагам на В4 и прогизнала платка във вратата.
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Дане би да не си вдигнал стъклото до горе и да е текло?
Сваляш кората и със сешуара на жената сушиш.
Ама пак ще стане ако уплатненията нефелат. Гледал съм продават течен силикон, във флакон де, та с него съм пръскал водачите и гумите на стъклата за по леко движение и еластичност. Може да помогне.
Сваляш кората и със сешуара на жената сушиш.
Ама пак ще стане ако уплатненията нефелат. Гледал съм продават течен силикон, във флакон де, та с него съм пръскал водачите и гумите на стъклата за по леко движение и еластичност. Може да помогне.
относно това каква е колата ,говорим за B3,двигател-2Е ,2000 кубика пълна инжекция,115 коня sasho07 предните стъклата наистина бяха леко отворени и даже седялките бяха леко мокри,но какво общо имат кабелите по вратите с фаровете,ако е от там дето казвате би трябвало след ден - два като изветрее и да няма проблем
- znainainai
И коя година е? Абе хора пишете подробности. Италянски ли са ел.стъклата или заводски? Със колко елстъкла е? Комфорт има ли? От кой вид са копчетата на ел стъклата? Има 3 вида копчета два модела фабрични и афтърмаркет талянски.
Колеги май ще се окажете прави че дъжда е направил белята,днес ми го направи само веднъж сутринта
благодаря ви за съветите
благодаря ви за съветите
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
fil71 написа:Колеги май ще се окажете прави че дъжда е направил белята,днес ми го направи само веднъж сутринта
благодаря ви за съветите
Въпросът е как да спре да го прави. Ясно е, че става късо някъде и влагата е най вероятно ама .
Колата е 93г. внос от Италия,а ел.стъклата дали са италиански или заводски незнам.4-ел.стъкла,за предните врати копчетата са на дръжките,а на задните са отстрани на задните,като за тях има копчета и на таблото.Колата има аларма,климатик,АБС
- znainainai
Това са заводски ел.стъкла със комфорт модул който стои под задната седалка. Намокрил ти се е бутонът който управлява комфорта и затова ти прави магарии. Трябва да изсъхне и гледай повече да не го мокриш. Че окисли ли се няма да ти работят стъклата.
Като заключиш със ключа и го задържиш в положение заключване ти вдига стъклата
Като заключиш със ключа и го задържиш в положение заключване ти вдига стъклата

колега занайнай "помоги меня" и аз като фил имам проблем със предно дясно (пасажерското стъкло) започва да се сваля само също така някой път само милиметри мърда, разбирасе без външна намеса - освен дъжда. паското е Б4, 93г. ел. стъкла оргинални не насаждани (предполагам)-бутоните на всичките са на дръжките на вратите. Незнам къде стои комфорт модула и дали е от него. Каде се намира този бутон за управление на комфорта? 

- znainainai
Ако са оригинални то във всяка врата имаш по един модул (за всяко едно стъкло). Явно се е нарушила херметизацията на модула на стъклото което ти прави проблеми или има нарушена изолация на кабелите във маншона м-у вратата и купето. При положение че се е случил първият вариант трябва да се свали механизмът да се демонтира от него платката и да се почисти зеленията която е станала вътре със спирт и от там да се лакира отново платката
В случай че е вторият вариант се възстановява изолацията на кабелите и се почиства за всеки случай и буксата.
Бутонът или бутоните за управление са ти копчетата на ел.стъклата. Във всяка врата има по една платка на която има няколко релета и малко електроника. Има комуникация м-у 4-те врати за да се вдигат едновременно стъклата при заключване на автомобила

В случай че е вторият вариант се възстановява изолацията на кабелите и се почиства за всеки случай и буксата.
Бутонът или бутоните за управление са ти копчетата на ел.стъклата. Във всяка врата има по една платка на която има няколко релета и малко електроника. Има комуникация м-у 4-те врати за да се вдигат едновременно стъклата при заключване на автомобила

- gencho84
- Автомобил:
- Двигател:
И аз да попитам : от 2 седмици забелязах че шофиорската врата ми прави магарии до преди това работеше перфектно ,отвън с ключа в клучалката централното не ми работи и не вдига,пуска стаклата .дясната и багажника работят перфектно имам фабрична аларма и допалнително слагана които си работят .Ключа е сгававм с два катинара на него.Колата е пасат 99 год 1.9 тди АНН.А и мога ли да вдигам стаклата с клуча от разтояние по някакав начин.
знайнай Благодарско за инфото (отговора). Платката лично аз съм я отварял (когато купих колата не работеше-студена спойка)ще проверя, което казваш