прекалено висок разход
прекалено висок разход
Имам голям проблем.Колата ми е пасат В4 1.8 ,моноинжекция и от извесно време ми гори 18 литра газ на 100 километра.смених изпарител,свещи,кабели,палец и дистр.капачка,но никаква промяна.моля за някакъв съвет.Благодаря предварително
- kacarov_dupnitsa
- Автомобил: Ауди А6
- Двигател:
- Контакти:
Re: прекалено висок разход
ако го караш на къси разстояния е нормално 

при този разход по добре на бензин карай.
иначе темата ти е за газчийските проблеми , с една центровка би трябвало да ти падне разхода
иначе темата ти е за газчийските проблеми , с една центровка би трябвало да ти падне разхода
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Смени газстанцията на която зареждаш....Ако ползваш лукоил...проблема ми е познат.С 28 литра газ минах 170 км.при условие че трябва да мина поне 300км.
И от тогава краи! и зареждам на петрол а заредя ли на някоя друга и веднага започват проблемите.Затова нищо не пипам и веднага тичам там та зареждам и О ЧУДО...всичко се оправя.Така че колега според мен си се набутал като си сменявал тия работи по колата. 

- kacarov_dupnitsa
- Автомобил: Ауди А6
- Двигател:
- Контакти:
drago_tr написа:Смени газстанцията на която зареждаш....Ако ползваш лукоил...проблема ми е познат.С 28 литра газ минах 170 км.при условие че трябва да мина поне 300км.![]()
И от тогава краи! и зареждам на петрол а заредя ли на някоя друга и веднага започват проблемите.Затова нищо не пипам и веднага тичам там та зареждам и О ЧУДО...всичко се оправя.Така че колега според мен си се набутал като си сменявал тия работи по колата.
Колега аз всеки път зареждам от Лукойл и не съм имал такива проблеми до сега

Колеги зареждал съм на всевъзможни места и няма кои знае каква разлика.Възможно ли е да е от датчик на температурата?
може да е термостатът, да. ако не мери правилно гори повече.
в началото на тази година и аз имах такъв проблем - с многото горене. проблемът беше в плочката на моноинжекцията. когато я извадиха и ми показаха каква трябва да е истинската - разликата беше огромна. мойта, освен, че беше поставена наопаки (!), беше и някакво долнопробно менте и нямаше дупки по вътрешната част :/
след като я смениха разходът падна драстично. успех
в началото на тази година и аз имах такъв проблем - с многото горене. проблемът беше в плочката на моноинжекцията. когато я извадиха и ми показаха каква трябва да е истинската - разликата беше огромна. мойта, освен, че беше поставена наопаки (!), беше и някакво долнопробно менте и нямаше дупки по вътрешната част :/
след като я смениха разходът падна драстично. успех
- i_c_a_k_a
- Автомобил: Golf 3 1800 Golf 3 VR6
- Двигател: ABS 1992 AAA1996
- Контакти:
парво смени ваздушния филтар и после провери да нямаш някаде изпищане на газ препорачително е и да си смениш маркучите ако са се втвардили и не на последно място темата не е на правилното место
.успех и дано сам помогнал 

- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Не е като да няма теми по въпроса за разхода на газ/бензин.
Първо е важно да установиш дали и на бензин разхода ти е увеличен, за да намалиш възможните причини.
Аз съм с Б4 със същия мотор и на газ средно градското ми е около 12 л./100 км. Извънградско от 7.5 до 9.5-10 л./100 км. в зависимост от настроението. Ако там тещата са в норми то остава да намериш някъде, където да ти направят добра центровка на газовата.
Имах развален термостат(пак през този сезон от годината), който не затваряше плътно(т.е. още от момента на запалването си въртяха и двата водни кръга, малко по-бавно загряване), но въпреки това разхода не усетих да ми е станал с повече от около 0.5 л.
Първо е важно да установиш дали и на бензин разхода ти е увеличен, за да намалиш възможните причини.
Аз съм с Б4 със същия мотор и на газ средно градското ми е около 12 л./100 км. Извънградско от 7.5 до 9.5-10 л./100 км. в зависимост от настроението. Ако там тещата са в норми то остава да намериш някъде, където да ти направят добра центровка на газовата.
Имах развален термостат(пак през този сезон от годината), който не затваряше плътно(т.е. още от момента на запалването си въртяха и двата водни кръга, малко по-бавно загряване), но въпреки това разхода не усетих да ми е станал с повече от около 0.5 л.
Семи бензиностанцията и засечи преди каквато и да е интервенция. Може да ти вземат парите и пак нищо да не направят.
- f1reblade
- Автомобил:
- Двигател:
и аз тук да следя.. и при мен е 18
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Смени газостанцията като местоположение не като фирма!!
За фитъра пише.
За фитъра пише.
- AntiSpyware
- Автомобил:
- Двигател:
За Лукойл се убеждавам за пореден път че има нередности.Аз карам само на бензин.Когато заредя на друга бензиностанция карам повече. 

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
М...че 18 е добре
Моя (В3 1.8 моно) си гори перманентно около 16 в топло време.Сега зимата вероятно ще е около 18...не съм го засичал още.
Все пак смени газостанцията..аз съм пробвал много газостанции - има ралзика във вървежа,но не и в разхода

Все пак смени газостанцията..аз съм пробвал много газостанции - има ралзика във вървежа,но не и в разхода