Пак тема с оборотите на пасат В3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Re: Пак тема с оборотите на пасат В3

Мнениеот drago_tr » Нед 15 ное 2009 0:00

значи искам да попитам:
1. нормално ли е от самото моно да се чува тракане което при мен е доста осезаемо оприличавам го като това на клапаните но тракането идва точно от моното
2.Какъв е принципа на това нещо на вакумите(това е в капака над моното)...например защо не са 2 отделни дупки а се събират в едно :roll:

Изображение

3.Какво е това и закакво служи...на първата снимка това клапан ли е какво е и тои потраква като работи мотора,а от втората снимка това кадето са маркучите и стои под филтъра

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 15 ное 2009 0:44

1. Трака дюзата.
Смятай при мен какво трещене е, че дюзите са 4 и щракат едновременно! mhihi
2. термо-клапан. При ниска температура навън прещраква една пластмасова клапа и почва да пуска въздух, стоплен от изпускателния колектор.
При мен същия клапан е (беше! Изхвърлих го барабар с цялата кутия! :lol: ) при въздушния филтър ;) До кутията му отиват (при мен- отиваха) 2 маркуча- студен въздух през емблемата и топъл въздух от около изпускателния колектор
3 Електромагнитния клапан и съответно канистъра за горивните пари ;)

Напиши в търсачката "канистър" и г'лей к'во стаа! mhihi

Потребителски аватар
drago_tr

Мнениеот drago_tr » Нед 15 ное 2009 8:05

A как да го разбера този въздушен клапан дали работи?....при мен по маркуча и отива в кутията на въздушния филтър вързан за калапа която се отваря за да вкарва топъл въздух от изпускателните тръби.И въобще как ще вкарва като отпред голямата тръба на въздуха е постоянно отворена и тя не се затваря с нищо за да вкарва само топъл въздух в моното.Защото аз когато и да отворя кутията на въздущния филтър тая калапа си седи винаги затворена :roll: Нещо не мога да си я обясня тая работа с тия вакуми :dummy:Ако имаа някои схемичка нещо на тия чудеса нека да да я каже тука.Или да направим една схемичка нова и да се покаже кои ваум за каде е и евентуално проверката му дали тои е в изправност.

И още нещо да попитам...какво са това на снимката по долу и принцита им на деиствие.Със стрелката съм отбелязал там кадето влиза вакума от делкото.

Изображение

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Нед 15 ное 2009 9:23

http://www.vwmotors.ru/passat-b3/тук всичко ти е описано подробно!избираш : система питание>система впрыска>търсиш Моно жетроник.с картинки и т.н.приятно четене! :)

Потребителски аватар
drago_tr

Мнениеот drago_tr » Нед 15 ное 2009 9:35

rudoni написа:http://www.vwmotors.ru/passat-b3/тук всичко ти е описано подробно!избираш : система питание>система впрыска>търсиш Моно жетроник.с картинки и т.н.приятно четене! :)

А кажи ми като ми го даваш тоя саит какво е ФОРСУНКА :banghead:Нали това се опитвам да обяснявам от няколко дена че от тия руски саитове само картинки гледаме...Аиде аз понаразбирвам нещо ама има младоци(да не се обиждат :beer ) ама те не са учили руски,а пък нали се мъчим темата да е по достъпна за по-голям брои хора.Така че ако наистина искаш да баде полезно това което го даваш ...го даи преведено...пък и така ще спестим усилията на много хора :beer...Ето сега например колегата Radotom превежда това за регулатора на дросела и ше го качи тук да се чете от всички.Ето това наричам аз наистина полезна информация.

Последна промяна от drago_tr на Нед 15 ное 2009 9:39, променено общо 1 път.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Нед 15 ное 2009 9:36

форсунка- впръсквач /дюза/ , углены филтр -въгленов филтър

Потребителски аватар
drago_tr

Мнениеот drago_tr » Нед 15 ное 2009 9:44

И се чудя. :banghead: ....как не се намери някои които да я качи тука тая книга преведена на български

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 21 ное 2009 2:15

Нааай сетне готов:
viewtopic.php?f=17&t=172454&start=0

Върни се в “Passat”