Здравейте,колеги.
Дойде време и аз да се включа във форума.Пасата е B4 1,9 TDI 90 к.с. 1995 г.Карам го от 8 месеца и нямам ядове,като се изключат някои дребни проблеми като вода в купето /често срещано явление при пасатите/, светнала лампа на еърбега-скъсана спирала на волана,мигащ плафон и др.подобни.До преди една седмица.Едва запалих сутринта - започна да киха като москвич на 2 цилиндъра и да бълва бял пушек,така 1 - 2 минути,след това се оправи и тръгна нормално.Тръгна,ама след десетина километра пак заработи като трабант и спря.Добре че беше в София.Обадих се на един приятел и я изтеглихме до сервиза,в който ходя.Майсторът отвори капака на ангренажа и се хвана за главата - ремъкът станал на парцал и се държи на магия.Още малко и....не ми се мисли.А сега само прескочили 2 зъба на помпата.Нов ремък и готово,ама докога?Работата е там,че не се намери причината.Ролките здрави , лагерите в ред,ремъкът е само на 6000 км. и не е менте. Според майстора нещо е влезло отдолу под капака и е направило белята.Възможно ли е и въобще някой има ли идея какво може да е станало?Предстои ми доста пътуване извън София и малко ме е страх да не се повтори.
Предварително благодаря. [/list]
Прокъсан ангренажен ремък
- Sachko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
!
Аз от както се помня карам без капак на ангренажа
П.С. Не защото нямам а защото така искам

- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: !
Sachko написа:Аз от както се помня карам без капак на ангренажа![]()
Зимата е много опасно....

И аз имах подобна случка, само че с ремъка на водната помпа.
На връщане от Пловдив, малко преди София изведнъж двигателя загря
Шаш! Вдигам капака - всичко ври! Ремъка направо беше раздробен, станал като сноп конци. Оказа се, че едно камъче се беше заклещило на една от шайбите и естествено се е случило каквото трябва. Отстраних го с една отверка, сложих си резервния ремък и готово.
Така че напълно е възможно да се е заклещило някъде някакво чуждо тяло. Огледай добре!
На връщане от Пловдив, малко преди София изведнъж двигателя загря

Така че напълно е възможно да се е заклещило някъде някакво чуждо тяло. Огледай добре!