Климатроници Diavia

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Namesata
Автомобил: VW PASSAT USA
Двигател: KR 16V 9A

Климатроници Diavia

Мнениеот Namesata » Сря 02 дек 2009 18:32

Здравеите на всички.
Реших да пусна тема понеже доста голяма част от пассатите Б3 са с климатроници Диавиа и да сподяля какво разбрах за тях и какво направих с моя климатроник.
Заех се със задачата да махна кутията за разпределение на въздуха която бяха сложили в Диавиа и да я заместя с оригиналната си кутия на VW понеже не ми харесваше как духаше а и не охлаждаше достатъчно добре.
Малко сравнение:

-Оригиналния компресор на Б3 е 2 пъти по мощен от този на Диавия въпреки че беше Sanden или нещо такова.

-Кондензатора които са използвали в Диавиа е 2 пъти по-малък от оригиналния от което следва че климатроникът диавия е сложен там само да ти замазва очите ал лично не бях доволен от климатроника си.
Обаче освен че сложих оригиналната кутия си оставих и управлението на диавията все пак си е климатроник малко преправяне по кутията малко електрически клапи и кутията беше готова за поставяне на мястото.
След което се заех с инсталацията на климатроника която беше зверски опетена и омазана в бол кит с които за запушвали около тръбите на климатика.Та с инсталацията се справихме макар и с малко проблеми.

-при първата проба ми изписа грешка Е3 това означава че датчика които отчита температурата в купето не работи(мислех си че е букса за диагностика и го отрязах :D :D :D )

- вече бях разкачил няколко жици и реших да го включа така и на дисплея излезе грешката Е1 което означава че датчика за външна температура не е закачен или този датчик дето мери изходящия въздух от разпределитената кутия.
Единственно ме затрудни това че циркулацията на въздуха в купето се задвижва от електромоторче а аз исках да си е с ваккумче тоест оригинално.Проблемът беше там че диавия не изпраща посотянен сигнал към клапите а импулсен тоест ако някоя от клапите е счупена след 10 сек работа се изключва,а на мен за вакуумчето ми трябваше постоянно напрежение.Бях се разбрал с колега от форума да ми направи такава електроника за да си регулирам циркулацията на въздуха с ваккум.
Обаче при махането на инсталацията имаше една свободна букса и реших да видя за какво е тя и се оказа че през нея се подава постоянен ток при натискане на копчето за циркулация (все пак не са толкова лоши климатрониците)Добър замисъл с лошо изпълнение като цяло.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Общо взето съм взел всички части от оригиналния климатик на Б3 компресор, нондензатор, тръби, пресоста и ТРВ,а съм си запазил само управлението с цел по голям комфорт.

Потребителски аватар
darsiman
Автомобил: VW PASSAT 1.8
Двигател: ABS 1992

Re: Климатроници Diavia

Мнениеот darsiman » Съб 05 дек 2009 14:31

Хмм... за тая процедура не бях мислил въобще. :applause: за усилията които сте положили с колегата ,който ти е помагал.Имам само един въпрос ,че нещо не разбрах :oops: новата кутия рязал ли сия заради електромоторчетата и механизма за управление на клапите ,ако е така защо си я сменил?Нали по принцип старата трябва да е била с такива отвори?

Последна промяна от darsiman на Пет 13 авг 2010 17:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Namesata
Автомобил: VW PASSAT USA
Двигател: KR 16V 9A

Re: Климатроници Diavia

Мнениеот Namesata » Съб 05 дек 2009 16:23

Значи кутията я смених защото.
-имаше разлика в големината на изпарителя на климатика
-в следстив от големия изпарител по бързо се получава топлообмена и следователно температурата в купето се променя по бързо
-оригиналната кутия има по добро обдухване
Относно клапите нищо не се преправя клапита са си пригодени за тази кутия орязват се само няколко стърчащи пласмаски които пречат за поставянето на клапата.Друго нищо не се реже.

Върни се в “Passat”