Шум в гърнето - какво да правя?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
dmitko
Автомобил: Tiguan II 4Motion
Двигател: CZEA 2016

Шум в гърнето - какво да правя?

Мнениеот dmitko » Съб 26 фев 2005 11:26

В задното ми гърне има нещо /паднало или откъртило се/ което на ниски обороти дрънчи неприятно - като някаква ламарина.

Та имате ли идея :idea: какво да правя :cry: :

- да сменя гърнето - да ама то е в много добро състояние / външно/ и май не си струва;

- да ходя някъде където да го разрежат или отворят и да изкарат туй дето дрънка /естествено се чудя колко ще струва и дали няма да ми развалят гърнето/;

- третия вариант е да си карам така и да си пусна малко по-силно музиката за да не го чувам :lol: , ама пък да не ми качва нещо разхода или друго такова.

Пасата е комби 1.8/ABS - В4

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Съб 26 фев 2005 12:35

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Пет 21 яну 2011 21:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dmitko

Мнениеот dmitko » Съб 26 фев 2005 14:30

Да, и аз си мислих че е тази ламарина, ама сутринта я вдигахме колата и шума идва от гърнето, а всичко е добре закрепено - просто няма от къде другаде да дойде този шум :(

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Съб 26 фев 2005 19:52

И при мен го има този шум на ниски обороти и по-често когато тръгвам. После изчезва и го няма, но когато се раздруса колата... при мен е по скоро изскърцване, а не дрънчене... ама си карам така и не ми дреме ;)

Потребителски аватар
dmitko

Мнениеот dmitko » Съб 26 фев 2005 22:59

VW_FEN написа:И при мен го има този шум на ниски обороти и по-често когато тръгвам. После изчезва и го няма, ...

Точно същото е при мен - на тръгване най се усеща. Добре ти правил ли си нещо по въпроса - имаш ли идея от какво може да е и между другото колко време вече караш в това положение?

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Нед 27 фев 2005 21:45

Ами, не, един път в сервиз стягаха нещо гърнето отдолу, след което изчезна шума, и два дена по-късно пак се появи. Така я караме вече една година.

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Вто 01 мар 2005 1:40

И при мен се получава едно,като дрънчене когато кача пасажери на задната седалка! И незнам дал тогава въпросната ламарина за защита не почва да опира някъде ??

Потребителски аватар
mafiota_a4
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN 09.1998

Re: Шум в гърнето - какво да правя?

Мнениеот mafiota_a4 » Нед 06 дек 2009 22:33

На мен ми дрънкаше това предпоследното.Разцепих го на две,извадих вече прегорелите и паднали от местата си решетки,затворих го и готово.А да лопа сега! :D

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 06 дек 2009 22:38

То и на моя Голф, дрънка задното и средното гърне, но много често съм забелязал че го прави най-вече когато колата е студена, тъкмо загрее колата и няма дрънчене на гърнета и ламарини. Това го има на почти всички Голф-ве, според мен няма смисъл да си пипаш гърнето, щот освен да ти го развалят друго неможе да ти направят.

Потребителски аватар
skilidka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skilidka » Нед 06 дек 2009 23:17

Здравей колега :D

Ако си сигурен че шума идва от въпросното задно гърне....по добре го изхвърли:)

Може да се отвори и да се махне въпросната дрънчаща част ама тогава няма да имаш гърне...а една кутия ...със заварки които впоследствие ще ръждясат....изгният и ще има дупки....с две думи няма да имаш гърне....
Отделен е въпроса че гърнето е разделено на 3 отсека....къде ли е друнчащата надупчена тръба????
Щом външно е добре а се е разпаднало вътре...значи гърнето е хубаво-било е хубаво де- истинските се разпадат отвътре навън-а ментаците отвън навътре:)

С две думи вече е свършило-според мен де

Върни се в “Passat”