Като, че ли задържа бендикса при стартиране в студено време?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Re: Като, че ли задържа бендикса при стартиране в студено време?

Мнениеот drago_tr » Съб 09 яну 2010 8:09

vpetrovbg написа:Ясно, ще го свалям! Мисля, че не е толкова сложно да си го направя сам! Само да питам, къде точно се смазва, само на втулките ли?

да и там където се движи бендикса...зачистват се и със водна шкурка ротора където са четките....но на тебе щом ти задържа може да се наложи да отвориш и бубината която издърпва бендикса...но там е вече малко по-сложно. Успех. Но ти отворил ли си го...вземи смени и втулките...2-3 лева са....четките и те са толкова

Потребителски аватар
Grafa_71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Grafa_71 » Съб 09 яну 2010 14:17

Колега , и аз имах проблем като този , който описваш ти -- пасат б3. Свалих го, смазах го внимателно но след два-три дни проблема отново се появи. Свалих отоново стартера и марш на ремонт-- смениха му бендикс, четки, фтулка и нещата си дойдоха на място-- така , че не се замисляй. Целият ремонт ми излезе около 55 лв.

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Съб 09 яну 2010 15:09

Grafa_71 написа:Колега , и аз имах проблем като този , който описваш ти -- пасат б3. Свалих го, смазах го внимателно но след два-три дни проблема отново се появи. Свалих отоново стартера и марш на ремонт-- смениха му бендикс, четки, фтулка и нещата си дойдоха на място-- така , че не се замисляй. Целият ремонт ми излезе около 55 лв.

..Ама с твои части ли цената е такава...защото е съмнително маистора да ти е подменил всичко това и да ти е взел толкова? :roll:

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Нед 10 яну 2010 8:49

drago_tr написа:
vpetrovbg написа:Ясно, ще го свалям! Мисля, че не е толкова сложно да си го направя сам! Само да питам, къде точно се смазва, само на втулките ли?

да и там където се движи бендикса...зачистват се и със водна шкурка ротора където са четките....но на тебе щом ти задържа може да се наложи да отвориш и бубината която издърпва бендикса...но там е вече малко по-сложно. Успех. Но ти отворил ли си го...вземи смени и втулките...2-3 лева са....четките и те са толкова

Още не съм го отворил, но ще стане някоя събота, като е хубаво времето, че сега съм малко зает уикендите :cry: ... А бобината тя не се ли сменя цялата, и дали може да се свали и смени без да се сваля стартера?
Иначе части за стартери продават и срещу ШЕЛ - Марица, магазина е на ФРАНСИЗКУП.

Потребителски аватар
Grafa_71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Grafa_71 » Нед 10 яну 2010 13:03

drago_tr само бендикса ми струваше 32 лв., четките и втулките излизат около10лв.Точната цена на ремонта ми излелезе не 55лв. а 59лв. Частите майстора си ги купува.

Потребителски аватар
Grafa_71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Grafa_71 » Нед 10 яну 2010 13:05

Самото сваляне на стартера е фасулска работа , но поставянето е малко кофти , защото трябва да се повдигне леко двигателя.

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Нед 10 яну 2010 13:14

Grafa_71 написа:drago_tr само бендикса ми струваше 32 лв., четките и втулките излизат около10лв.Точната цена на ремонта ми излелезе не 55лв. а 59лв. Частите майстора си ги купува.

много тънко симинал мен ме обрулиха 45 само за да сменят втулка :(

Потребителски аватар
Grafa_71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Grafa_71 » Нед 10 яну 2010 13:46

Колега , на мен ми се вижда дебела цената , но няма как щом е в името на аутомобила-- който не уважава возилото ще ходи пеша. Стара Загора е един от скъпите градове , а теб как са те одрали с 45лв. само за смяна на втулки незнам.

Върни се в “Passat”