Въпроси за датчици и проблеми лампа/зумер за маслото

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Въпроси за датчици и проблеми лампа/зумер за маслото

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 12 яну 2010 21:13

След като изчетох доста полезни теми и мнения относно лампата/зумера на маслото искам да задам няколко въпроса,но първо ще ви кажа за моя проблем.
Преди нова година заредих около 10-13л. бензин в който е имало нафта се оказа в последствие около 3-4 литра.В резервоара имах около 10-15л.чист бензин-поне така си мисля поне до колкото знам за какво плащам по бензиностанцийте :mrgreen: .Нямах никви ядове с паленето карането и ускоряването на колата до вчера(колата има газова която се прехвърля автоматично,демек пали на бензин кара докато не станат около 40-50 градуса и 3000 оборота).След като загря колата при обороти над 2200-2500 ми се включи зумера и лампата,така до изключване на контакта и даване наново на контакт,минали тези обороти пак същото.Маслото го следях често заради риска да не се покачи нивото на маслото от нафтата,но уви не се беше покачило повече от 2-3 мм на пръчката,но маслото си меришеше на бензин/нафта-или по точно няква изродена гняс :banghead: :banghead: :banghead:
Викам това ще да е от маслото и днес източвам старото и слагам чисто ново 5W-40 Мобил,но уви след като загря масло се получи абсолютно същото.Сега изчетох доста и искам да попитъм някой неща а именно:

1.Как мога да премеря/замеря датчика на цил.глава-с кафява основа дали не е от него(Между другот го сменях преди има няма 9000 км,стария изби-протече)
2.Как мога да премеря/замеря датчика на основата на масления филтър.
3.Ако до тук написаното всичко е ок,как да меря и търся проблема в арм.табло(до колкото си спомням от Бобчо от Монтана имало некъв стабилизатор ли връзки ли бали го кво :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: )

Та ако някой може да ми отговори на въпросите ще е добре.Благодаря предварително.

П.С.Колата е Пасат В4 2.0 115к.с. 2Е :idea:

Потребителски аватар
passat_rs
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57 T2

Re: Въпроси за датчици и проблеми лампа/зумер за маслото

Мнениеот passat_rs » Вто 12 яну 2010 21:44

това масло нетрябва ли да е 10 w 40 полу синтетика все пак колата си има годините аз също имах проблем с това но след смяна на маслото се оправи малко неми се вярва да е от таблото но :screwy

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 12 яну 2010 21:45

Мисля че най добре е първо да премериш налягането на маслото. На 2000 оборота трябва да е поне 2 бара. Ако всичко е наред, мисля че най лесно може да се провери датчика като го смениш с друг такъв.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 12 яну 2010 22:16

Winner25 написа:Мисля че най добре е първо да премериш налягането на маслото. На 2000 оборота трябва да е поне 2 бара. Ако всичко е наред, мисля че най лесно може да се провери датчика като го смениш с друг такъв.

То ясно ,но нали казвам че датчика го смених и е нов,затова и питъм дали самия датчик мое се замери някак си :screwy :screwy :screwy :screwy ,колко до маслото :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: ,такова ми изпадна такова сипах,даже мисла че сега в студеното време няма да е проблем,просто според мен,вариантите са няколко:
1.Омешаното гориво-бензин/нафта довежда до измиване на двигателя отвътре(и по точно нафтата),демек ако има някви нагари то те са се отмили и са в картера-запушване частично на цедката на маслената помпа и по-малко качване на масло :!:
2.Прецакан датчик,но как да го хвана това :?:
3.Ковти масло-ма два пъти ,малко ме съмнява :screwy :screwy :screwy :screwy

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Сря 13 яну 2010 1:06

Първо - ако сегментите са що годе читави не може да "измие" цилиндрите - ами дизелите с кво работят :wink:
Второ - пробвай с друг датчик
Трето - ако е износен мотора маслото си е тъничко, колкото и добро да е то.
Четвърто - може и да не се сещам за нещо в момента :drunk
Айде действай и да кажеш що те бъзика...

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 13 яну 2010 7:53

Бате Мите, от вискозитетния клас на маслото нЕма да е! :?
И аз съм с 5W40, макар и на Кастрол и няма ядове.
А и ти казваш, че зора идва когато загрее колата. Тогава важното е втората цифра, '40', а първата дали е 5, 10, 15 или 1000 - ич вече не го брига.
На бившия Гонзо навремето беше паднала пластмасовата перка (успокоителя), дето седи на цедката на смукателя на помпата в картера. И като вдигнах обороти и маслото засмукало здраво- перката се лепнала за смукателя иии... БЗЗЗЗЗ... зумер! :Mr Green Fun
Според мен без мерене налягане на масло няма да минеш :(

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 13 яну 2010 8:11

Това е така бате Радо,днес и това ще направя,другото което си мисля че проблема неможе да е в таблото,щот ако е там то ще си свири и на студен двг-тел,така че остават датчиците,но те могат ли да се проверят дали са годни или не без да се сменят,щот аз кат ги взема и се окаже че не са кво прайм .............имам си по два датчика за маслото :Mr Green Fun

koyota
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koyota » Сря 13 яну 2010 10:24

Нека колегата да погледне и масления филтър...имат клапанчета 2 или 3,зависи от производителя.Ако задържат,дебита на маслото намаля и на висока температура 90/92 градуса може да береш ядове.Шийките на вала,сухи повдигачи...зумер

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 13 яну 2010 13:48

Проблема мисля че засега съм го локализиръл колкото и смешно да звучи :oops: :oops: :oops: :oops: ,клемата на датчика на основата на масления филтър се беше извадила,защото като тръгнах да вадя гумичката която скрива клемата и тя излезе заедно с буксичката,след което загрях колата до включване на перките и форс на 4к оборота около 1 мин. няма ядове,зумери,лампи и тем подобни.

Довечера ще карам/пробвами ще пиша имали ядове :Mr Green Fun ,засега е екстрЪ къ викан у наше село mhihi

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 13 яну 2010 21:43

Всичко е Ок няма ядове засега,така че за сега :lock ,па ако има нещо ше я отключва ме :wink:

Върни се в “Passat”