Реле за мигачите при Б5 АФН!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
bangobango
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Реле за мигачите при Б5 АФН!

Мнениеот bangobango » Чет 14 яну 2010 12:58

Здравейте колеги!
Релето за мигачите в бутона за аварийните ли е при този пасат? От два дни ми правят някакви шашми мигачите. Изведнъж спряха да работят нито ляв нито десен нито аварийки и релето не се чува никакви лампи не светват нищо. След мощна силова манипулация по бутона за аварийните започват да работят, но след време пак си спира както му дойде. Като го натискам съвсем лекинко бутона се чува едно хъркане от самия него и леко присветва левия мигач. Даже вече се научих как да го принудя да спре да работи. Как мислите?

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Re: Реле за мигачите при Б5 АФН!

Мнениеот nasko1978 » Чет 14 яну 2010 13:12

Колега зддрасти.Аз имах наскоро същите ядове и след няколко проверки на крушки,мигачи и клеми заподозрях точно релето,което е в ключа за аварийните.Купих ,го за 55лв. с отстъпка-оригинално,но се оказа че не е от него и че са ми взели повечко пари.В Ауто+ било 40-45лв.Можеш да го пробваш първо,но доколкото разбрах си от Златоград/онзи ден бях на сватба там, в Етнографския/.После се оказа,че е от лостчето на мигачите и с любезното съдействие на колегите Luciano ,the_reaven :roll: ,го сменихме на моят Г-4/2000г./Така, че не бързай, знам че ти е тъпо,а и опасно да караш така,но трябва да си сигурен.

Потребителски аватар
bangobango

Мнениеот bangobango » Чет 14 яну 2010 13:40

Много кофти ми се струва. Ей го ся на едно кръстовище работи на следващото след 20 метра не бачка и другите ми се чудят на къде ще хващам.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Чет 14 яну 2010 14:05

Защо не смениш бутона за аварийните :)

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 14 яну 2010 15:49

На моя Б5.5 имаше същия проблем. Смяната на бутона за аварийните, в който е вградено въпросното реле, реши проблема. Закупено от Автохит на Ботев в София за около 40 лева.

Потребителски аватар
bangobango

Мнениеот bangobango » Чет 14 яну 2010 16:20

Леле мале! Така е като съм си взел такава кола ще давам и по 40-50 лева за копчета :D Ще ида първо на един прочут електричар от моя град да метне и той боб и да видим тогава. Мен много ме съмнява от друсането по дупки и кратери да се е разхлабила някаква спойка точно в тоя бутон, че нали вътре е и релето. Мисля така понеже в момента в който не работи като го натискам лекичко колкото да мръдне с 2-3 милиметра на вътре се чува едно хъркане ама токово хъркане някакво.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 14 яну 2010 21:01

Ако при проявения проблем не работят и авариините проблема е в релето/копчето.
Ако при проблема не работят само левия или десния според лостчето а авариините си работят - проблем в лостчето.
Защото лостчето има общо с копчето за авариините и ако то не работи няма нито леви нито десни.Ама ако лостчето не работи ще си има авариини.
Успех!

Потребителски аватар
garsona
Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
Двигател: ATJ F18B2

Мнениеот garsona » Чет 14 яну 2010 21:36

Разтвори си кората на волана и виж как седят нещата и на мене ми се получи подобно нещо изведнъж единия мигач не щеше да работи и цъка , ко се оказа тъй като колата е с чупещ волан от многобройните базици по волана буксата се беше изкарала , па преди тва си мислех да ходя на майстор , за такава дреболия щеха да ми земат поне 10 лв и това случайно разбрах че има хлабавост , почнах да барникам лоста и изведнъж примигна виж си ти таз дреболия , аз съм с същия пасат като твоя !

Върни се в “Passat”