ЗАПОТЯВАНЕ СТЪКЛАТА НА Б 5.5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
IIvanov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ЗАПОТЯВАНЕ СТЪКЛАТА НА Б 5.5

Мнениеот IIvanov » Пон 18 яну 2010 17:36

Понеже прочетох другите теми свързани със запотяването на стъклата...не открих подобен проблем като моя...ОТ 2 дена стъклата на пасата ми се запотяват адски много...направо нищо не се вижда нито на предното,нито на задните...Смених си веднага филтъра на купето и ефект нулев...Колата отново се запотява,бърша с кърпа и след 2-3 мин стъклото пак е потно....Пускам климатроника,няма ефект,пускам само парното пак няма ефект,пускам вътрешна циркулация,отново няма ефект....Сменям градуси от най-ниските до най-високите-пак няма ефект..Запотява се и това е,а аз бърша като абдал.Какъв може да е тоя проблем...Колата е седанова...не е комби...пипам прозорците не ми се струват мазни и не ми прилича на изпускане от антифриз....конденза е много голям,като забърсвам кърпата тя става влажна.Колата стои в гараж и снощи и отворих прозорците уж да се проветри,като влязох в нея днес нямаше следа от запотяване,но щом колата загря и край пак се запоти както преди и пак с парцала в ръка,за да мога да карам....От Варна съм,даже не знам къде да я казарам да я погледнат понеже съм чувал,че това е доста трудоемко и сложно за работене,да се разбере дали има спукано казанче или проблем по парното.Дайте идеи колеги.Не се издържа,ще се пребия някъде докато карам от недовиждане :banghead: Колата е с мотор 2.5 тди,ако това има значение 132 кв

Потребителски аватар
Valerio
Автомобил:
Двигател:

Re: ЗАПОТЯВАНЕ СТЪКЛАТА НА Б 5.5

Мнениеот Valerio » Пон 18 яну 2010 18:33

Да си бил на автомивка скоро? Може да е от мокри стелки, изпрана тапицерия...

Потребителски аватар
IIvanov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот IIvanov » Пон 18 яну 2010 18:57

Не,нямам нищо мокро вътре в купето...Сега ще направя проба да изчистя прозорците и утре,ако е пак така не знам....оставил съм я и отворена да се проветрява.....

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 18 яну 2010 19:24

Възможни причини :
-дефектирала клапа за рециркулация...колата остава на циркулация постоянно и започва бесното потене....масово явление.Диагностицира се като пуснеш климатроника да вее максимално силно примерно на 24 градуса и махнеш филтъра за купето..ако дърпа въздух от отпред значи проблема не е в клапата. Може да видиш и контролера за грешки ама....ако е механичен проблем (90%) няма да го покаже като грешка.
-издънващо се радиаторче з апарното....частта с "като позагрее"ме навежда на тази мисъл...понеже като загрее колата се повишава налягането в с-мата и започва да изпуска. Това можеш и сам да го разбереш....гледаш дали намалява антифриза макар и доста бавно.
-задържане на конденз от климатичния радиатор поради задръстване на отвора за отвеждането му....също много масов проблем....никой по сервизите не иска да се занимава да го оправя понеже е много пипкава работа...сваля се жабката,махат се мокета и т.н. и се свалят едни 3 гайки и се сваля фунията...после оттам се бърка с нещо тънко и изтича един тон вода,кояот иначе се изпарява и ти мокри стъклата...ефекта е налице и със и без пусната рециркулация.Същото това е много вредно за климатичния радиатор понеже седи накиснат във водата и си гние.
Успех!

Последна промяна от zfa159 на Пон 18 яну 2010 19:35, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пон 18 яну 2010 19:33

заглавието на темата да стане с малки букви

Потребителски аватар
IIvanov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот IIvanov » Пон 18 яну 2010 19:36

И така....мисля че разбрах къде е проблема :? Изчистих всички стъкла до припадък на колата и след това пуснах парното на отворени врати...и познайте.............Стъклата веднага се запотиха и станаха мазни,което ме навежда на мисълта,че това казанчето на парното.Някой от Вас има ли представа къде във Варна могат да ми го сменят(кадърни майстори)и какви $?

Върни се в “Passat”