Днес не знам какво ме накара да залегна под колата и забелязах, че предния ляв маншон на карето се е прокъсал и има избила грес.
Ясно е, че ще трябва да се сменява.Въпросите са ми :
-колко струва нов???
-с грес ли трябва да ми го продадат???
-каква марка да купя???
-от къде да го купя???
Скъсан маншон на каре
- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
Силиконов маншон, Made in ... BG - 6лв (гол)
Гумен маншон "Льобро", Made in Germany - 13лв (комплект с грес и скоби)
Неопренов маншон, Made in England - 14лв (комплект с грес и скоби, в някои случаи и гайка). Предимство - нахлузва се и без да сваляш карето, понеже е изключително еластичен (с помощта на конус и смазка).
Скоби - 2лв/бр. 2х2=4
Грес - 1,50лв/бр. (тубичка)
По сметката излиза, че който и маншон да си купиш = 11,50...14лв
Аз съм с един "Льобро" и един силиконов, защото нямаше неопренови, когато го сменях. Силиконовия определено е много здрав! Неопреновите също. "Льобро" са доказани вече...
За цените - такива са при нас (в Ямбол).
Разбира се има и по-скъпи, и по-ефтини. Писал съм само за "по"-истински.
Гумен маншон "Льобро", Made in Germany - 13лв (комплект с грес и скоби)
Неопренов маншон, Made in England - 14лв (комплект с грес и скоби, в някои случаи и гайка). Предимство - нахлузва се и без да сваляш карето, понеже е изключително еластичен (с помощта на конус и смазка).
Скоби - 2лв/бр. 2х2=4
Грес - 1,50лв/бр. (тубичка)
По сметката излиза, че който и маншон да си купиш = 11,50...14лв
Аз съм с един "Льобро" и един силиконов, защото нямаше неопренови, когато го сменях. Силиконовия определено е много здрав! Неопреновите също. "Льобро" са доказани вече...
За цените - такива са при нас (в Ямбол).
Разбира се има и по-скъпи, и по-ефтини. Писал съм само за "по"-истински.
Re: Скъсан маншон на каре
bobcho написа:Днес не знам какво ме накара да залегна под колата и забелязах, че предния ляв маншон на карето се е прокъсал и има избила грес.
-колко струва нов???
-каква марка да купя???
-от къде да го купя???
1.Между 9-11 лв.
2.обикновенно го продават с грес (която не стига до никъде и трябва да се слага допълнително друга) и скоба
3.за марката е труден въпрос при мен нов (на една година) гумата се нацепи от външна страна.Как ще устиска колкото един оригинален (55 лв.) акъла ми не го побира. Явно на 1-1,5 год ще се сменят - ей тъй за спорта

4.всяка уважаваща фирма поддържа складови наличности
Успех
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
какъвто и маншон да вземеш-ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е разглобяване, миене и преглеждане на карето!
следва гресиране с нова грес, сглобка и поставяне ако е годно!
не си спестявай тия операции а ако не можеш да ги направиш-иди някъде където да ти сменят маншона и НАСТОЯВАЙ да бъдат извършени като ти бъде представено карето за оглед!
за мене само това е единствения начин да се сменя маншон защото е бил бог знае колко време отворен и кой знае какво има вътре и до какво ще доведе това...
тия с фуниите и смазките неопренови али-бали за мен са мързеливи работи които може само да ти бръкнат по дълбоко в джоба в последствие...
иначе-нямам нищо против-всеки си преценява сам на финала.
следва гресиране с нова грес, сглобка и поставяне ако е годно!
не си спестявай тия операции а ако не можеш да ги направиш-иди някъде където да ти сменят маншона и НАСТОЯВАЙ да бъдат извършени като ти бъде представено карето за оглед!
за мене само това е единствения начин да се сменя маншон защото е бил бог знае колко време отворен и кой знае какво има вътре и до какво ще доведе това...
тия с фуниите и смазките неопренови али-бали за мен са мързеливи работи които може само да ти бръкнат по дълбоко в джоба в последствие...
иначе-нямам нищо против-всеки си преценява сам на финала.

- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Скъсан маншон на каре
bobcho написа:Днес не знам какво ме накара да залегна под колата и забелязах, че предния ляв маншон на карето се е прокъсал и има избила грес.
-колко струва нов???
-каква марка да купя???
-от къде да го купя???
Същата работа като мене. Онзи ден купих маншон ФЕБИ от Хеед-91:
цена: 20 лева
В комплекта са включени:
намшон, гарнитура, болтове, грес.
Всичко си върви в комплект
- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
Благодаря на всички за отговорите.
Маншона го смених преди 5 мин.(оште не съм се измил
).
Имал съм късмет и съм го забелязал навреме.Вътре всичко беше точно.Греста беше чиста.Впреки това аз го промих и сложих новата грес.Смених шплента на самата полуоска, една пластмаска и една метална шайба, маншона и нови скоби.В комплекта даже имаше и нова гайка.
Васко ме посъветва да не го сменям сам, но се справих ( е гледах малко в книгата за Пасат, ама какво да се прави
)
Поздрави
Маншона го смених преди 5 мин.(оште не съм се измил

Имал съм късмет и съм го забелязал навреме.Вътре всичко беше точно.Греста беше чиста.Впреки това аз го промих и сложих новата грес.Смених шплента на самата полуоска, една пластмаска и една метална шайба, маншона и нови скоби.В комплекта даже имаше и нова гайка.
Васко ме посъветва да не го сменям сам, но се справих ( е гледах малко в книгата за Пасат, ама какво да се прави

Поздрави