проблем с палене на пасат 1.8mi RP 1991g

Техническа и сервизна информация за Passat
sloopy
Автомобил:
Двигател:

проблем с палене на пасат 1.8mi RP 1991g

Мнениеот sloopy » Нед 31 яну 2010 19:31

колеги имам следния проблем,отскоро започна сутрин като е студен мотора не иска да запали на бензин,след като превкючване на газ стартира без проблем . попринцип знам че това не е здравословно за мотора.след като загрее пали нормално на безин но след известно време оборотите падат към 500 оборота. най интересното е че на -15 градуса пали без проблем а сега на по меко време не иска . съмнявам се че може да има проблем с горивния филтър. моля помогнете и предварително мерси! :( :( :banghead:

bachest
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с палене на пасат 1.8mi RP 1991g

Мнениеот bachest » Нед 31 яну 2010 20:54

Колега предполагам, че заради газта ти се е объркала работата на бензин и компютъра има така наречените "грешки", но не точно. Откачи ламбда-сондата от конектора (зад мотора трябва да е) и рестартирай компютъра на колата, като откачиш минусовата клема на акумулатора за 1-2 минути. Пали си я на бензин, карай си на газ с откачена сонда и виж в рамките на 1-2 дена дали има резултат. Т.е. дали е стабилна на бензин.

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Мнениеот ulipet » Нед 31 яну 2010 21:40

sloopy написа:колеги имам следния проблем,отскоро започна сутрин като е студен мотора не иска да запали на бензин,след като превкючване на газ стартира без проблем . попринцип знам че това не е здравословно за мотора.след като загрее пали нормално на безин но след известно време оборотите падат към 500 оборота. най интересното е че на -15 градуса пали без проблем а сега на по меко време не иска . съмнявам се че може да има проблем с горивния филтър. моля помогнете и предварително мерси! :( :( :banghead:

Не се мъчи ти и колата а ми идете на елкон,само ще си прецакаш стартера от въртене и ще си късаш нервите.

sloopy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sloopy » Сря 03 фев 2010 18:55

благодаря колеги за съветите днес пак си прояви характера ,откачих входящия маркуч за бензина и дадох на контакт но нямаше никакъв резултат.след като загрее мотора и превключа на бензин и работи стабилно ,но ако трябва да я паля на бензин със стартера не иска да запали. имаш ли някаква схема за да видя къде точно се намира сондата и как да я откача в сервиза ми предлагат китайска помпа за по 100лв без гаранция,вие какво мислите нова китайска или 2ра ръка оригинална :? благодаря предварително :wink: :wink: :!: :banghead:

bachest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bachest » Чет 04 фев 2010 13:30

Е тя щом не вади бензин помпата, няма какво да се гледа сондата. Търси проблема в бензиновата помпа, филтъра, токове, релето и т.н.

sloopy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sloopy » Чет 04 фев 2010 18:26

колеги да ви се похваля ..оправиха проблема сега пали и върви без проблем ..слойиха помпа HOFFER но не знам каква е по народност и дали е добра да се надяваме че ще работи без проблем и за напред :beer :beer :beer :beer :beer :beer

Върни се в “Passat”