ЗаклЮчена ПЕта врата .

Техническа и сервизна информация за Passat
Yordan.Savov
Автомобил:
Двигател:

ЗаклЮчена ПЕта врата .

Мнениеот Yordan.Savov » Сря 03 фев 2010 20:21

Здравейте колеги,

карам пасат 10.1999 комби и имам следния проблем:
По време на големите студове ми се заледи задната врата, тоест на багажника и не_мога от тогава да я отворя. Причината е, че заради моята дебела глава не изчаках да се стопли времето и да се размрази сама вратата, а дадох лекичко зор на дръжката и явно съм счупил нещо вътре, защото при натискането дръжката вървеше бавно и като я стиснах до край нещо изчатка. От тогава почна да ми прави мизерии - да ми показва че е отворена, светят лампите вътре, независимо дали съм дал на контакт или не, а сега вече и не_мога да я заключа като хората, защото като натисна копчето за заключване, веднага се активира алармата. Вратата е напълно „гипсирана“, така да се каже и понеже съм в Германия студент, искам да подчертая нямам възможност да ида на сервиз, защото ще ме одрусат. Та въпросът ми е:

Има ли начин да отворя вратата, за да мога да сваля евентуално ключалката и да я подменя с нова от някоя морга ?

Благодаря предварително за помощта !
:)

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Re: Заклучена 5та врата .

Мнениеот Glove » Сря 03 фев 2010 20:45

Единствената ти надежда е да свалиш седалката и да се опиташ да махнеш кората от вътре, ако успееш си ти, намираш лоста на ключалката и отваряш. После ти е лесно.

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Мнениеот suba » Чет 04 фев 2010 10:18

Само това е варианта, колега. Добре, че си с комби, че ако беше седан щеше доста да се огъваш докато стигнеш до ключалката.

Yordan.Savov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Yordan.Savov » Чет 04 фев 2010 18:50

suba написа:Само това е варианта, колега. Добре, че си с комби, че ако беше седан щеше доста да се огъваш докато стигнеш до ключалката.

Искренно ви благодаря за отговорите.Начина вече е ясен,само искам да попитам дали някой вече е свалял по този начин кората от вътрешната страна,за да знам как точно.Иначе ще постопя неправилно някаде и ще я счупя без да искам..?

Chivatcheff
Автомобил:
Двигател:

Re: ЗаклЮчена ПЕта врата .

Мнениеот Chivatcheff » Чет 04 фев 2010 20:53

здравейте, колеги!
много лошо ме разочаровахте...... :horror:, щот на моя Паско(Б3,1990,седан) му се прецака "бравата" на багажника (механизма, чрез който се затваря багажника).Снощи се борих с него 1/2 час да го затворя и сега естествено не мога да го отворя.........(ужасТ). Лошото е ,че има една немалка газова бутилка между задната седалка и багажника, така че май отвътре ще ми е трудно( невъзможно ) да го отворя. та молбата ми е: ако някой е имал подобен проблем или има идея как да го отворя отвън, нека каже, има една виртуална бира от мен( ако е из Пловдив нейде, ще е и реална!!
мерси предварително на всички отзовали се ( а на останалите: безаварийно по пътищата наши...) и heavy metal zork

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Чет 04 фев 2010 22:31

Chivatcheff написа:здравейте, колеги!
много лошо ме разочаровахте...... :horror:, щот на моя Паско(Б3,1990,седан) му се прецака "бравата" на багажника (механизма, чрез който се затваря багажника).Снощи се борих с него 1/2 час да го затворя и сега естествено не мога да го отворя.........(ужасТ). Лошото е ,че има една немалка газова бутилка между задната седалка и багажника, така че май отвътре ще ми е трудно( невъзможно ) да го отворя. та молбата ми е: ако някой е имал подобен проблем или има идея как да го отворя отвън, нека каже, има една виртуална бира от мен( ако е из Пловдив нейде, ще е и реална!!
мерси предварително на всички отзовали се ( а на останалите: безаварийно по пътищата наши...) и heavy metal zork

По принцип заключалките са направени да не се отварят отвън, а и като е развалено пък хептен! Пробвай все пак да промушиш поне ръката до багажника (където отвън е закачен номерът на колата) и да дръпнеш лоста за отваряне на багажника - той е един тел от ключалката до бравата и се движи наляво надясно. Просто го дръпни в едната посока или ако не стане - в другата и ще се отвори. Ако проблемът ти е в бравата ... лошо! Трябва да се развие палчето закачено на купето (с два болта е хванато)! Дано съм помогнал! Отвън не знам как може да стане. Успех!

Yordan.Savov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Yordan.Savov » Чет 04 фев 2010 22:40

vasilb написа:
Chivatcheff написа:здравейте, колеги!

По принцип заключалките са направени да не се отварят отвън, а и като е развалено пък хептен! Пробвай все пак да промушиш поне ръката до багажника (където отвън е закачен номерът на колата) и да дръпнеш лоста за отваряне на багажника - той е един тел от ключалката до бравата и се движи наляво надясно. Просто го дръпни в едната посока или ако не стане - в другата и ще се отвори. Ако проблемът ти е в бравата ... лошо! Трябва да се развие палчето закачено на купето (с два болта е хванато)! Дано съм помогнал! Отвън не знам как може да стане. Успех!

Явно не само аз имам този проблем за нещастие :( Все пак има ли някой идея как да демонтирам отвътре кората на вратата,така че да стигна до въпросното място ?

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Чет 04 фев 2010 23:56

За В5 не съм сигурен, но трябва в кората на капака да има 2 малки капачета, за достъп за смяна на лампите на стоповете. Те вероятно могат да се отворят отвътре. Зад дясното капаче ( поне така е на В3), се намира въпросното телено лостче, което се дърпа и отваря ключалката. За да се стигне обаче, като за всяка хубава работа, трябват малко усилие и упоритост. Бъркаш през капачето навътре и в посока ключалката и ако е рекъл Господ, ще стане.
Тази операция със сигурност вече е описвана във форума.
Успех ! :да:

П.П. Естествено няма начин да се свали кората, без да е отворен капака, и ако искаш да я ползваш, т.е. без да я строшиш.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 05 фев 2010 11:29

Колеги,
Аз имах миналата година такъв проблем, много е дразнещо. Беше се счупила ключалката и не можеше да се отключи по никакъв начин. Просто се ядосах много, защото си загубих доста време и нищо не успях да направя. При мен за да се свали тапицерията на 5-та врата, тя трябва да е отворена. Отидох на ключар и той го оправи за 10-15 минути. Доколкото си спомням махаше номера, отдолу има два дюбела за винтовете на номера, махна и тях и със специален инструмент бръкна вътре и отключи. Имаше и ключалка, пренареди я за моя ключ и цялата работа ми излезе 50 лева. Докато чаках, дойдоха и други със същия проблем. Моят съвет е ключар, тая работа не е за всеки. Това го правят постоянно всеки ден и точно знаят на коя кола откъде да бръкнат.

Yordan.Savov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Yordan.Savov » Нед 07 фев 2010 15:09

Хей колеги,
искренно ви благодаря за съветите.Всичко вече е тип топ.Вратата се отваря както преди.
Още веднъж БЛАГОДАРЯ !!!!!

П.С.
Ако има някой същият проблем да ми пише веднага.Ще му кажа за секунди как да си оправи вратата,много е просто.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Нед 07 фев 2010 15:33

Ами колега Савов, затова е този форум, за да се споделят мнения и ако питащия си реши проблема, да каже как, за да разберат всички, а не интересуващите се да те питат на ЛС. Хубаво е не само да търсиш помощ от форума, а и да даваш информация, която може да бъде полезна за другите, нали така? Както си намерил време да питаш и колегите си отделят от ценното време да ти отговарят, така може и да драснеш два реда за решение на проблема, което може да бъде от полза на някой в бъдеще!

Потребителски аватар
dancho_kolev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dancho_kolev » Пон 08 фев 2010 10:28

Авсолютно съм съгласен с Glove, само това е начина- отвътре да се промъкнеш и да свалиш кората. И аз имах подобен проблем- развалено мокроключе в бравата на вагажника, но мойта е седан и не ме питай как се промъкнах и отворих кората :roll:

Върни се в “Passat”