Проблем-охладителна с-ма Пасат2-1.8ми-90к.с-РП

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Aylan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем-охладителна с-ма Пасат2-1.8ми-90к.с-РП

Мнениеот Aylan » Пон 01 май 2006 20:34

Здравейте, имам сериозен проблем със охл.с-ма. Проблема е следния:
Връщам се в Сф и отивам да си мия колата, викам и двигателя да измия.Измиха хората, издухаха със въздух делко и около бубината.Качвам се и пали тръгвам си след 3минути работа на място.
Карам и гледам нещо пуши. от Горубл до Младост3 100 градуса, слизам и с най-голямо учудване установявам че тече антифриз от изпускателния колектор,/не знам дали е точно това името му де/ това което се намира под инжекциона.там от лявата страна/като застана срещу него/ на това нещо има някакви дупки и от там тече , пипам не е гориво, гледам казанчето на антифриза празно.може би има нещо като тапа там, ама да ми е загряла и да е избила някаква защита?????
наливам вода и гледам тече си струя като от по-голяма спринцовка 2мм .Гледам,че има някакви отвори там, и си тече от там, дали има тапа там,избила ли е, защо след миене на двигателя......., ако има такава.не си обяснявам от какво може да е.Като я взех попукваше малко, но си беше това нормално след миенето на двигателя.., мислех си че са останали някакви капчици, след 1-2мин дв. си работеше нормално. и аз потеглих и малко е малко по-динамично, но мисля че не е от това проблема.

Карам на газ/бензин, даже превключих и запалих първо на бензин, от какво ли ще да е проблема, е ли е възможно тоя със струята да е избил някаква тапа там/едва ли/?.............?

Може ли да ми кажете какъв е проблема....,плс
ПОМОЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩщщ

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Вто 02 май 2006 8:41

Ако двигателя ти е бил топъл освен да се е пукнал колектор, друго не се сещам какво може да му стане от едно миене. Във всеки случай не я карай така колата, докато не разбереш откъде точно е теча.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 02 май 2006 8:44

там има тапи. те корозират много силно с годините и пробиват. не е от миенето-просто съвпадък се е получил.
тапата е мисля по спомен 16мм и в ауто+ е стотинки. смяната е малко кофти но във всеки сервиз ще ти я сменят.
недей да караш така-рискуваш да си прегрееш мотора!

Потребителски аватар
Aylan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

тапата

Мнениеот Aylan » Вто 02 май 2006 10:55

тази тапа отвън ли се монтира или отвътре на колектора? там има и други такива тапи, дали не е удачно да ги сменя и тях или те са за друго?
дайте повечко инфо, моля

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Вто 02 май 2006 12:05

Между главата и смукателния колектор има гумето уплътнение. Възможное и то да е протекло.

Потребителски аватар
Aylan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

споделете

Мнениеот Aylan » Вто 02 май 2006 16:02

МАЙСТОРА/КОЙТО МИ Е И ПРИЯТЕЛ МИ КАЗА чЕ СЪМ ЗА РЕМОНТ НА ГЛАВАТА, чудя се дали е така, защото веднага спрях и да е загряла макс до 103градуса.запалила е на 2 цилиндъра и е било възможно преди това да е загрявала пак и чак сега да се е отметнала по-сериозно главата, имало пяна в казанчето на антифриза, което говорило че е сериозен проблема.
малко ми е съмнителна тази работа и незнам дали му е правилна преценката, но уж е добър майстор.
все пак се появява след миене на двигател, аз реагирам адекватно спирам си колата и не я карам за да не загрее и да не прецакам нещо и той пак ми каза че си е от главата, не е ли за да вземе парите или си е така

Върни се в “Passat”