Задни пружини

Техническа и сервизна информация за Passat
bobi_zid
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Задни пружини

Мнениеот bobi_zid » Пон 02 май 2005 17:19

Здравейте на всички, моля да ми кажете какви са пружините за (PASSAT 2.0GT 1993г. комби ,бензин).Къде мога да ги намеря и на каква цена са? Предварително ви благодаря.

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Пон 02 май 2005 17:31

виж тук вече е дискутирано http://www.vwclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=5151

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Пон 02 май 2005 18:26

Колега, ако ти "кляка" задницата, както е при мен, възможно е проблемът да не е от пружините, а от амортисьорите. Така поне стана ясно от дискусията между мен и Ваското1 - всепризнат специалист по нашите автомобили. Още не съм ходил при него да погледне "звяра", но ти помисли и за този вариант.

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Вто 09 май 2006 13:40

ако гумените тампони са скъсани,тези които се нанизват на амортисьора ,задницата кляка и бързо се прецакват амортисьорите

barbushev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот barbushev » Сря 10 май 2006 9:50

Проблема колега ти е че са ти счупени пружините (при мен така беше). Бяха ми счупени по 3 намотки от всяка. Амортисьорите въобще не влияят колко ще ти е вдигната колата и колко ще кляка като я товариш - те са като минеш през неравност да ти държи стабилно колата да не подскача - все пак сети се че ако нямаш амортисьори и минеш през дупка ще подскочиш та чак от земята ще се отлепи колата :wink: Решението за комбито е следното - купуваш две нови пружини за Жигула (само че предни) и ги слагаш на пасата отзад. Има малка разлика на външен вид в пружините но 100% гаранция, че стават. Аз онзи ден си смених мойте с такива и съм много доволен.
Цената е 16.5лв за бройка а оригинални за пасата са 85лв едната.
Колата ти се вирва отзад и става перфектно. А амортисьорите ако са ти изпуснали - аз сложих bilstein газови и вози супер с тях и тия пружини.

Върни се в “Passat”