Два въпроса за Пасат 5.5 комби

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
axios
Автомобил:
Двигател:

Два въпроса за Пасат 5.5 комби

Мнениеот axios » Нед 21 мар 2010 23:21

Здравейте,

имам два въпроса:

1. Днес си мерих маслото и докато издърпвах щеката, малка част от долната част на пластмасовата дръжка се отчупи и падна в трабата. Не можах да го спра,защото стана много бързо. Пaрченцето беше около 2Х2mm. Сега ме е страх да запаля мотора. Моля ви кажете, дали е много опасно и дали може да се кара така.

2. Днес смених зимните (205/55/16) и сложих летните гуми 225/40/18, които са на 18" джанти, от Голф 5 GTI. Карал съм ги без проблем на предния ми Пасат Б6 Комби. Сега ми направи впечетление, че на предните колелета гумите са малко по-близо до компонентите на окачването(не знам как се казват точно), но все пак стават и не опират никъде, дори при пълен ляв или десен. Основният ми въпрос е, дали ще се натоварва опасно много повече мотора, който завива колелетата, понеже чувствам, че работи малко по-различно. Пращам и снимка на джантите.

Благодаря предварително!
Прикачени файлове
DSC02910.JPG
DSC02909.JPG

Последна промяна от axios на Пон 22 мар 2010 6:34, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
TDI stavrev
Автомобил: MKV
Двигател: BKD

Re: Два въпроса за Пасат 5.5 комби

Мнениеот TDI stavrev » Нед 21 мар 2010 23:27

Колега относно първия ти въпрос мисля че няма да има проблем за мотора защото маслената помпа има цедка.

Потребителски аватар
TDI stavrev
Автомобил: MKV
Двигател: BKD

Мнениеот TDI stavrev » Нед 21 мар 2010 23:35

А за втория ти въпрос и аз преди 2-ва дни си го зададох същото и установих диаметъра на 16-ките и 18-ките се различава много малко 1,66см.в нормите е.След това поне при мойте джанти 16-ки и 18-ки тежат по 19кг.с гумата 1бр.може да ги видш в гаража ми!Така че мисля че няма проблем карай и много безаварйни километри. :да:

Потребителски аватар
_Technics
Автомобил: VW Passat 2002
Двигател: AKN V6 350HP
Контакти:

Мнениеот _Technics » Нед 21 мар 2010 23:49

Колата е мн. хубава, поздравления колега! Трябва да и намериш Никелирани Ролбари горе, ще е по феишън ;)
Относно въпроса .... и аз мисля, че проблеми няма! Маслената помпа има една тръба която смучи масло от картера, тя има цедка и няма сташно.
Е ако си много принципен, сваляш картера в сервиз, особено ако маслото е за смяна... пърченцето трябва да е там, хвърляш маслото, чистите картера с коресилин, нова гарнитура, ново масло и си ти. Но принципно проблеми няма! ще си стой на цедката и така :) тя е голяма така че няма да ти ограничи дибита на масло към помпата.

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Пон 22 мар 2010 0:21

Здрасти колега,

много е лачен пасата :да: Защо смени Б6 за 5.5 ?

По твоя въпрос за джантите: Ето тука

http://www.passatplus.de/arbeitshilfen/ ... reifen.htm

може да видиш кои джанти пасват без напасвания, гледай за твоя 3БГ там, където в последната колонка пише "keine" (VA: bördeln значи, че отпред е оширявано, за да влезе гумата)

Потребителски аватар
axios
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот axios » Пон 22 мар 2010 3:47

Смених го, защото малко голяма хапка си сложих в устата. Трябваше по 1300 дойлера на месец да плащам и малко се задъхах, а и също мислех 4е този по-стария с по-малкия мотор ще харчи по-мако, но се се излъгах. Както и да е.
Благодаря за отговорите, макар 4е на втория не видях някой да се изкаже. При мен гумата става и си върви добре, питах, дали няма да натоварва сервото прекалено много.
Благодаря!

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Пон 22 мар 2010 5:36

няма да го натоварва не се притеснявай , налягай смело. а като сменяш маслото не е лошо да ти свалят и картера зада извадят въпросното парченце

Потребителски аватар
baciko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baciko » Сря 24 мар 2010 18:44

Peteff написа:няма да го натоварва не се притеснявай , налягай смело. а като сменяш маслото не е лошо да ти свалят и картера зада извадят въпросното парченце

с абсолютно същите джанти съм на пасат б5.няма проблеми никакви!имам типизиран документ,че може да се кара без никакви проблеми

Върни се в “Passat”