Днес ми се случи следния проблем: при заключване на автомобила с централното заключване не ми се вдигна прозореца, въпреки няколкото опита, с бутона си го вдигнах както си е нормално. Само след няколко часа се вдигна както трябва. Но за момента не стана.
От скоро ми прави проблем с мигачите(само левия)
- при заключване оставя мигачите на калника и до фара не загасват. На втория третия път се изключва както се нормално.
- при отключване същта работа, дори и ми остава постоянно включен левия мигач, след 2-3 отключвания и заключвания се оправя.
По време на движение нямам проблем с мигачите. Възможно ли е да е софтуерн проблем и да се реши с Ваг-ком?
Къде може да е решението на проблема?
Днес съм го оставил с изключен акумулатор до утре и ще пиша дали има напредък по решението на въпроса.
Комфорт модул Б3
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Re: Комфорт модул Б3
Мисля че с ваг ком не комуникира с комфорт модула
Имаш ли аларма? Или може би някъв друг модул който управлява централното? Стандартно централното не пуска мигачите

Имаш ли аларма? Или може би някъв друг модул който управлява централното? Стандартно централното не пуска мигачите

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Проблема ти е в Алармата(нагорели и залепващи контакти на релетата вътре)!Направи проба при свален прозорец да пъхнеш ключа напр. в шоф. врата и да задържиш ключа в положение заключване!След 2-3 сек прозореца трябва да се вдигне!Пиши за резултата! 

Има малък напредък, вече по-рядко прави проблема с мигачите. От някоколко спирания за деня, нямаше пропуск да си вдигне прозореца. Обаче веднъж ми направи номера с мигача от 5-6 пъти. Има напредък, но не и тотално оправяне.
Утре ще го направя, а кои са тия релета които може да правят проблем и къде се намират?
pas1.8mi написа:Проблема ти е в Алармата(нагорели и залепващи контакти на релетата вътре)!Направи проба при свален прозорец да пъхнеш ключа напр. в шоф. врата и да задържиш ключа в положение заключване!След 2-3 сек прозореца трябва да се вдигне!Пиши за резултата!
Утре ще го направя, а кои са тия релета които може да правят проблем и къде се намират?
- pas1.8mi
В кутията на Алармата са!Ако стъклата не ти се вдигат и от ключа,отвори за провилактика(почистване на контактите на релетата вътре) и комфорт модула за стъклата(под задната седалка,зад шоф.)!
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Информативно само да допълня - при В3 нещата са разделени - алармата си "клати" мигачите с релета,които са си в самата аларма.Модула за ел.стъклата си ги управлява тях (намира се под задната седалка),модула за централното си управлява централното.Не е като при по-новите да е едно по-сложно извращение.
Принципно за ел.стъклата - често нагаря точно шоф. реле за стъклото понеже се ползва доста и съответно се износва доста повече.Принципа е,че като заключиш алармата подава един + към модула за 30-тина секунди и през това време той си вдига стъклата.Или не винаги го има този + (проблем от алармата) или ти е нагоряло релето за стъклото.Пробвай да свалиш и другото предно и виж дали другото ще се вдигне.Не помня коя точно жица беше с този + понеже си рових моя модул отдавна...
За мигачите - мъката е в релетата на алармата - слагат малки за да пестят място и се скапват с течение на времето (година-две,три...).
Успех!
Принципно за ел.стъклата - често нагаря точно шоф. реле за стъклото понеже се ползва доста и съответно се износва доста повече.Принципа е,че като заключиш алармата подава един + към модула за 30-тина секунди и през това време той си вдига стъклата.Или не винаги го има този + (проблем от алармата) или ти е нагоряло релето за стъклото.Пробвай да свалиш и другото предно и виж дали другото ще се вдигне.Не помня коя точно жица беше с този + понеже си рових моя модул отдавна...
За мигачите - мъката е в релетата на алармата - слагат малки за да пестят място и се скапват с течение на времето (година-две,три...).
Успех!
pas1.8mi написа:Проблема ти е в Алармата(нагорели и залепващи контакти на релетата вътре)!Направи проба при свален прозорец да пъхнеш ключа напр. в шоф. врата и да задържиш ключа в положение заключване!След 2-3 сек прозореца трябва да се вдигне!Пиши за резултата!
Днес го направих, получи се следното: заключвам, завъртам ключа на дясно, след приманаване на неутралното положение(при което се вади ключа) до упор, както се казва - вдигат се нормално. Върна ключа в неутрално положение спират, отново завътя до упор тръгват и двете и предно дясно и ляво докато се вдигант и двете догоре и спират.
Явно е било временно състояние или признак за начало на скапване.
- pas1.8mi
В момента Комфорт модула си работи нормално!Какво направи с Алармата?
След изключването на плюсовата клема на акумулатора за една вечер не ми е правила проблем със светлините или може да го е направила един-два пъти, но последната седмица не го е правило. За сега.