Неясен проблем със стъпковия мотор на PB - В РАЗВИТИЕ

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
jigsaw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Неясен проблем със стъпковия мотор на PB - В РАЗВИТИЕ

Мнениеот jigsaw » Пон 29 мар 2010 15:06

Става въпрос за електромагнитния клапан за празния ход.Монтиран е клапан със номер 037 906 457 C(син етикет), оригиналния беше 037 906 457 A и е изгорял.Съпротивлението му клони към безкрайност.Принципно изглеждат различно двата клапана."Новия" е със съпротивление 4,7Ом и работи според мен, защото като му подам 12V сработва.На буксата в която се включва и идва от компютъра, като подам контакт има около 8,5V.Това което не ми е ясно е причината поради която, новия клапан не сработва когато го закача към буксата.Нито има леки вибрации нито се помръдва дори докато работи двигателя.На практика се държи като неработещ.Не съм сигурен колко волта трява да идват на буксата.Също не съм убеден дали ECU-то въобще може да го управлява.До колкто съм гледал в интернет виждам PB-та със същия клапан като новия и започвам да се притеснявам, че нещо в ECU-то не е наред.Някой може ли да помогне със някакви идеи какво да прая и как да разбера къде е проблема.

Добавено на 17.04.2010
Проблема се оказа в компютъра.Беше устанвено с безценната помощ на клубния сервиз при Мишо и Никси.Мишо ми даде друг компютър за проба и всичко проработи както трябва(моторчето и празния ход) , разбира се на PB-то въобще не му се понрави този компютър и не иска да върви с него, но това няма значение в случая.Към момента се търси проблемния елемент в компютъра заради който не може да се управлява моторчето.

Върни се в “Passat”