Проблем с оборотите на пассат б5
Проблем с оборотите на пассат б5
Като запаля сутрин а и когато и да е,не мога да я карам поне 5-6 мин,не 4е не бих я изчакал да загрее но ако запаля изчакам 1 мин и трагна заглъхва направо спира и прекъсва,това до някаде се оправя като загрее но при равна гас пак ми прекъсва или предръпва едно и също,смених свещи някой да има идеи за нещо
Re: Проблем с оборотите на пассат б5
и за бравих да спомена,днес на двапати като запаля колата студена и започва да пищи и ми мига иконката на температурата а тя студена още,гася паля и се оправя,и другото което забелязах е че рядко ми достига 90 градуса,а това нали е работната температура на двигателя ...може ли да е от температурния датчик всичко това,както и поголемия разход който ми дава
- williams_vn
- Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
- Двигател:
и аз се чудя и моита така с лампата като е студена от време на време мига има си антифриз ама казва ли ти някои
- draior
- Автомобил: Toyota Corolla Verso 2.2 D4D
- Двигател:
- Контакти:
Прочети това може да те насочи на някъде
viewtopic.php?f=6&t=189969
viewtopic.php?f=6&t=189969
- draior
- Автомобил: Toyota Corolla Verso 2.2 D4D
- Двигател:
- Контакти:
Тръбата за въздуха проследяваш и там където свършва озад на двигателя се пада.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не е лошо и датчика за температурата на охладителната течност да си провериш.
Ако понякога не ти показва стрелката на температурата , със сигурност за смяна температурен датчик(Topran 24лв);другите симтоми ми приличат на ламбда сонда(140-220лв), но за това трябва проверка с VAG COM .
Поздрави !
Поздрави !
- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
Ето една снимчица на клапата. Малко е малка, ама върши работа.
- Прикачени файлове
-
- imagesCAPEIDTW.jpg (5.91 KиБ) Видяна 888 пъти
Благодаря ви колеги много,сега се пребирам,човъркъх я до сега посчистих клапата,не беше много нагоряла,почти нищо,и да сутрин като запаля не ми отчита поне 15 мин,но тя така или иначе не стига 90 градуса,трябва в града и то много да карам за да стигне,ламбда сондата е след турбото преди катализатора та дори леко и на него нали,някой преди мен е махнал кутията на в.филтър и слойил спортен,и забелязах че кадето е филтърат заднего е дебитомера нали,забелязах че едната жичка е одрязана жлизат 2 тънки и 2 дебели ..дали трябва да са 4-ри или някой е преправял заради сменения филтър ..благодаря ви много колеги ..
и си бях извадил клемата от акомулатора,бях чел че ще отнеме време докато компа го разпознае и ще прекъсва повече но не,нормално стрелката се на обортомера марда милиметар два видимо но не някакво фрапантно утре ще разбера дали ще ми предръпва и ще пиша пак