Не пали когато е загряла колата-Passat B4-РЕШЕНО

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
lmm
Автомобил:
Двигател:

Не пали когато е загряла колата-Passat B4-РЕШЕНО

Мнениеот lmm » Сря 07 апр 2010 22:09

Не палеше когато е загряла колата и като поистине след 5/6 мин. пали...,преди година още бях на диагностика в Volkswagen и ми казаха,4е МОЖЕ да е от датчика на хол или от някъква пластина при делкото,която като се нагрее и после не пали.,- нито едно нито другото ! :roll: ....,бях тръгнал на диагностика преди няколко дена и реших да мина при газаджиите,кадето слагах газовия инжекцион(АRGUS 2000) да видя да не е от него повредата.,провериха газ.уредбата и казаха че не от нея ,при тях още като пристигнах и угасих колата после не искаше да запали,замериха ми токовете по двигателя и ми казаха,че е някъква слаба спойка някъде.,поровиха се в техния си комп и казаха че е от РЕЛЕ № 30 (третото подред от горния ред на бушонното тъбло) отвориха го и се оказа,че точно там е бил проблема-две спойки на платчицата в релето бяха заминали,запоиха ги наново и проблема изчезна-даже не купувах ново РЕЛЕ...,ако някой колега има същия проблем да си провери реле № 30... :banana

Последна промяна от lmm на Чет 08 апр 2010 17:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
walentin
Автомобил:
Двигател:

Re: Не пали когато е загряла колата-Passat B4-РЕШЕНО

Мнениеот walentin » Сря 07 апр 2010 23:04

Колега,евала за въпроса и инфото!!!

Потребителски аватар
volodya iliev
Автомобил: Passat B5
Двигател: APT 2000 4MOTION

Мнениеот volodya iliev » Чет 08 апр 2010 19:49

Здравей колега и при мен го има въпросното реле и аз минах по същият път като теб след презапояване на споките в релето всичко е 6.Проблема при мен беше,че по някога както си карах ми гаснеше по време на движение и после нямаше палене докато не поизтине малко.Една вечер когато прибирах колата в гаража пак ми направи същият номер и разбрах за какво става въпрос размърдах релето и колата запали.Това реле служи за захранване на електрония блок на двигателя.Преди това един много голям разбирач ми беше казал да си купя друга бензинова помпа щом 6год съм карал с тази :screwy добре,че не го послушах и си реших проблема сам при това аз карам само на бензин.

Потребителски аватар
grelly
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grelly » Пет 09 апр 2010 14:35

колега , аз имах същия проблем преди година . когато колата бешее загряла не искаше да пали. примерно карал съм известно време при което колата е загряла нормално , но при загасяне на двигателя в следващия половин -един час ми беше невъзможно да запаля. при мен обаче проблема се оказа в датчика за температурата. намира се на лесно място зад двигателя, сам си го смених , като преди това я вързах на комп и ми даде грешка точно в тоя датчик.след като го смених нямам подобни проблеми вече повече от година . дано и аз помогна на някой :)

Потребителски аватар
lmm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lmm » Пет 09 апр 2010 22:34

volodya iliev написа:Здравей колега и при мен го има въпросното реле и аз минах по същият път като теб след презапояване на споките в релето всичко е 6.Проблема при мен беше,че по някога както си карах ми гаснеше по време на движение и после нямаше палене докато не поизтине малко.Една вечер когато прибирах колата в гаража пак ми направи същият номер и разбрах за какво става въпрос размърдах релето и колата запали.Това реле служи за захранване на електрония блок на двигателя.Преди това един много голям разбирач ми беше казал да си купя друга бензинова помпа щом 6год съм карал с тази :screwy добре,че не го послушах и си реших проблема сам при това аз карам само на бензин.

...На мен също ми е гаснала 2/3 пъти в движение а и стрелката на оборотомера от време на време трепереше или се смъкваше ряско и босле обратно,но рядко...,добре че минах през газаджиите та да ми оправят колата-глями мозаци са,ама щом монтират газови инжекциони на чисто нови коли би трябвало многo да чаткат :) иначе и на мен са ми казвали разбирачи- бенз.помпа,компютър,датчик на хол,делко,катализатора запушен и какво ли още не...1000лв. излишни нямам :banghead:

juliander
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот juliander » Пон 19 апр 2010 22:31

lmm написа:Не палеше когато е загряла колата и като поистине след 5/6 мин. пали...,преди година още бях на диагностика в Volkswagen и ми казаха,4е МОЖЕ да е от датчика на хол или от някъква пластина при делкото,която като се нагрее и после не пали.,- нито едно нито другото ! :roll: ....,бях тръгнал на диагностика преди няколко дена и реших да мина при газаджиите,кадето слагах газовия инжекцион(АRGUS 2000) да видя да не е от него повредата.,провериха газ.уредбата и казаха че не от нея ,при тях още като пристигнах и угасих колата после не искаше да запали,замериха ми токовете по двигателя и ми казаха,че е някъква слаба спойка някъде.,поровиха се в техния си комп и казаха че е от РЕЛЕ № 30 (третото подред от горния ред на бушонното тъбло) отвориха го и се оказа,че точно там е бил проблема-две спойки на платчицата в релето бяха заминали,запоиха ги наново и проблема изчезна-даже не купувах ново РЕЛЕ...,ако някой колега има същия проблем да си провери реле № 30... :banana

и при мен беше реле 30......гаснеше където си поиска и както си поиска....по едно време вече почна и да не пали.....отидох при Мишо в Герман и той го оправи..

Върни се в “Passat”