Добър ден колеги !
Имам проблем с централното заключване на Пасат б3 91 година. Проблемът се състои в това, че като заключа колата, компресорчето, което помпи вакуума продължава да се включва през няколко секунди и трябва няколко пъти да отключа и заключа, докато спред а прави този номер, а няколко пъти се случи да ми падне нов акумулатор ако н съм карал колата 4, 5 дни. Сигурно от време на време си се включва само. Как мога да си реша проблема и толкова много ток ли дърпа този компресор, че чак да ми падне акумулатора ?
Благодаря на отзовалите се !
проблем с централното !
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: проблем с централното !
Да,дърпа много ток!Вероятно ти изпуска въздух от някоя връзка!Провери ги! 

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
За да ти се включва на често компресора явно е неплътна системата. Може и да имаш грижи със двойната степен на централното. Причини много, трябва да се изследва.
- swissmad
- Автомобил:
- Двигател:
znainainai написа:За да ти се включва на често компресора явно е неплътна системата.
На един колега на голфа се чува съскане от вратата където е проблема.Ослушаѝ се като заключиш вратите

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Какво искаш да кажеш с този Ъп?
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Аз имах същия проблем го реших така. Избира се тихо място, сяда се в колата на задната седалка, заключва се и се слухти за съскащ звук, при мен беше под задната седалка.
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
kossel написа:Аз имах същия проблем го реших така. Избира се тихо място, сяда се в колата на задната седалка, заключва се и се слухти за съскащ звук, при мен беше под задната седалка.
Мда, и аз така постъпих. Мисля че бяха пробвали да отварят вратата и са пъхали предполагам някоя пластина или нещо по остро по край стъклото и бяха срязали малката тръбичка или въздуховодче ... не зная как точно се казва. Колата изобщо не се заключваше и така си стоеше отключена може би седмица.
Излизам от входа натискам алармата, докато стигна до колата тя е отключена, вечер пака така слизам, тръгвам, натискам копчето и изобщо не гледам дали се заключва. На 5-ия 6-ия ден без да искам се заключих в колата и чух съскането и чак тогава видях че тя всъщност не се заключва.
Но подкрепям мнението да се започне с "прослушване". С повечко изолирбанд реших проблема.
Обърни внимание на проблема ! Имах същите симптоми но не обърнах внимание и след няколко дена се запали дръжката на врата , защото моята е с кабелчета и се бяха стопили , без да скъса нито един от предпазителите на таблото.
-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз имам подобен проблем.Пасата е 95 година,комбара.Моторчето оригиналното се стопи.Смених го с ново...пак си е** мамата.Нямам изтичане на въздух...прави ми някъв проблем по кабеляците.Просто не спира да върти...и се топи.Незнам откаде да започна да издирвам проблема..Сигурно ще е голяма врътня.В последно време ми се върти в главата да избуша
оригиналното централно и да насадя електрическо от тия по автоманиите дет са по 30-40 кинта комплекта.Какво мислите? струва ли си или да търся майстор за неговото си пневматично централно?
оригиналното централно и да насадя електрическо от тия по автоманиите дет са по 30-40 кинта комплекта.Какво мислите? струва ли си или да търся майстор за неговото си пневматично централно?
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
AphexTwin написа:......Какво мислите? струва ли си или да търся майстор за неговото си пневматично централно?
За нищо на света не сменям вакуумно със елекрическо централно. Еле па китайско. По добре намери някой дето знае какво прави и си го ремонтирай. То ако не беше хубаво мерцедес нямаше все още да го ползват.