Маркуч за климатик

Техническа и сервизна информация за Passat
lacezarasia
Автомобил:
Двигател:

Маркуч за климатик

Мнениеот lacezarasia » Чет 22 апр 2010 20:36

положението е следното:
колата е пасат 1,8 моно 92г. с италиански климатик. както може би се досещате фреона го няма. при търсенето на пропуск се установи, че е от маркуч от компресора до изпарителя. за същия този маркуч ми искат 35лв. на метър(само за маркуча) ама са май много, та аз си намерих маркуч и ако някой знае, да каже къде да монтирам накрайниците. аз съм от Божурище(софия-област).

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Маркуч за климатик

Мнениеот zfa159 » Чет 22 апр 2010 23:19

Ето тук пише,че аз точно с това се занимавам -> Цък

Обадили са ти доста добра цена,понеже едно парче маркуч,заедно с монтаж на твоите два накрайника и т.н. при дължина до 1м ,на мен ми го правят за около 50-тина лв :roll: .Принципно цената е доста изгодна,ако не е само за парчето маркуч без монтаж на двата накрайника,понеже за да стане като хората се монтират нови чашки,които се и заваряват за накрайниците,за да не се извъртат....заради това и цената е доста височка,но маркучите стават един път. Иначе...вие как точно сте го гледали къде и как тече,при положение,че явно не е в някакъв сервиз,щом не могат да монтират маркуча и да напълнят системата?
Оттук нататък ти трябват два нови О-пръстена (специални са,не си купувай от железарията,няма да изкарат дълго) и да се монтира маркуча.После системата трябва да се надуе,за да се види за още течове и ако няма,да се вакуумира и да се напълни с фреон,масло и оцветител.
Мислил съм над въпроса,да започна да си ги правя сам,но се оказа,че не мога да постигна такава цена,като тази на която ми го изработват.... :roll:
Успех!

lacezarasia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lacezarasia » Пет 23 апр 2010 11:41

ами при хладилен техник. наду го с азот и си показа веднага. а метър маркуч от този размер е около 8 лв. и слагането нанакрайниците ми казаха по 10 лв. цената която казах, че са ми обявили е само за метър на маркуча 35лв.+2 накрайника по 10лв.=90лв. епа май е множко.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 23 апр 2010 12:42

Добре де...аз не схващам .35лв метър маркуч + два накрайника по 10лв са 55лв.Колкото е нормално и колкото ме клатят и мен за 1м маркуч.
Принципно колко лв е на метър като маркуч,зависи какъв е и с какво качество е.Понеже повечето ползват Good Year Galaxy за 35 бара и той струва доста над 8лв на метър.Зависи и от диаметъра,който е маркуча - за високото налягане са по-ефтини понеже са по-тясни от тези за ниското.
Иначе принципно няма лошо да си вземеш парчето маркуч и те да ти сложат накрайниците,ама после ако гръмне или се разтече,няма да опемат отговорност и ще ти излезе доста по-скъпо да го направиш пак.Пък ако ти го направят,после като си замине сед една седмица,ще ти го оправят безплатно,понеже проблема си е техен (поне моите хора така правят,като се случи).Има истински чашки и чашки менте,които са меки и след кратко време се разтварят на мястото на пресовката и започва да тече понеже вече не е стиснат ;) .Аз за какво не искам да си ги правя сам...
Иначе ако са ти казали 90лв за изработката на маркуча и с работата за смяната - цената не е толкова ужасна.

lacezarasia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lacezarasia » Пет 23 апр 2010 16:39

о.к.
мерси за съвета.

Върни се в “Passat”