проглем със пасат b3 abs харчи адски много
- mitko_turboto
- Автомобил:
- Двигател:
проглем със пасат b3 abs харчи адски много
здравейте момчета и аз имам същия проблем карам пасат б3 1.8 abs моно, дава много голям разход 5 кила бензин около 30 км. карахме я на диагностика в VW сервиз казаха че е ламда сондата смянихме я същото положение, то се оказа че е температурен датчик земахме от моргата ама обаче не е баш за тоя модел покара известно време и пак започна. свещите черни, вчера отидохме до моргата и взехме цяла моно инжекция сложиме пак си е същото пак си чури колата въпроса ми е дали не е пак от датчика защото той не е за същия модел дали е от него или може друг проблем да има благодаря предварително 

-
- Автомобил: VW PASSAT B5 TDI
- Двигател: TDI
- Контакти:
Re: проглем със пасат b3 abs харчи адски много
колега купи си нов 15лв. е, ама гледаи да е син.незнам да има няколко модела освен да си сложил о6те един за дат4ика на таблото,и всъ6тност си с 2 за таблото
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Има няколко температурни датчика. Единия е този на тройника който е на главата. Там са няколко датчика (2 или 3) не съм сигурен, в едно цяло. Този за таблото(термометъра е един, а този който дава информация за компщтъра - друг. Единия вариант е проблема да е в него.
Другия датчик е за температурата на входящия въздух, който е някъде около дюзата. Той често дава дефект - прекъсват му се проводниците. Не е гаранция че тези от моргата са работещи.
Тези проблеми обаче лесно се хващат при диагностика.
Други варианти са - неправилно зацепен ремък или центровка на запалването.
Другия датчик е за температурата на входящия въздух, който е някъде около дюзата. Той често дава дефект - прекъсват му се проводниците. Не е гаранция че тези от моргата са работещи.
Тези проблеми обаче лесно се хващат при диагностика.
Други варианти са - неправилно зацепен ремък или центровка на запалването.
Жалко че си пръснал толкова пари просто е трябвало само и единствено нова ламбда-сонда.
- HukuTyY
- Автомобил: Vw Passat B4
- Двигател: ABF 16v
Вземи си нов темп.датчик и го замери какви стойности дава(имаш схемата).Твоя двигател мисля че беше с код Абс.Демек имаш 2 датчика на фланеца не три като при Рп-то.Синия датчик ти е общ за показание на таблото и за компа.С 4ри крачета е.Може да погледнеш и датчика за входящия въздух както е казал колегата в предния пост.
П.П Ако случайно греша моля да ме поправите

П.П Ако случайно греша моля да ме поправите

- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
aron1 написа:колега купи си нов 15лв. е, ама гледаи да е син.незнам да има няколко модела освен да си сложил о6те един за дат4ика на таблото,и всъ6тност си с 2 за таблото
Нов датчик е около 40лв. оригинален....тея от 15лв. доста колеги са брали ядове с тях!!!
- mitko_turboto
- Автомобил:
- Двигател:
добре момчета отностно със тем датчик на троиника със какав прастен трябва да е защото моя е със жълт син ли трябва да е и каде се намира точно другия датчик за тернометара на таблото защото немога да се сетя
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Със жълт пръстем трябва да е
Това ти е датчика за термометъра. Както вече казах това са няколко датчика в един корпус.

Това ти е датчика за термометъра. Както вече казах това са няколко датчика в един корпус.
- mitko_turboto
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте колеги след смяна на температурния датчик си е същото даже сега от 2-3 дена почнаха да се дигат оборотите дигнат се свалят се и ми светна една лапма на таблото внимания дет показва тя по принцип свети когато е дигната ръчната но сигорно изпалнява друга роля нз вече какво да праа

- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
За мен това не е датчик......!!! Като запалиш първите 2-3минути как е?Тогава колата работи на базата на зададени данни от компа..и чак после започва да приема данни от датчика и ламбда сондата....та как е през тези 2-3минути???
Също може да пробваш докато работи мотора да изключиш буксата на датчика и да видиш дали има промяна в работата....
А това син или жълт е пръстена не слушай какво ти пишат колегите...защото моя оригиналния беше със жълт пръстен...когато го сменях купих оригинален от Юнитрейд(там ти дават части като представиш талона на колата)ми дадоха със син пръстен,данните и от двата датчика са еднакви!!!
Също може да пробваш докато работи мотора да изключиш буксата на датчика и да видиш дали има промяна в работата....
А това син или жълт е пръстена не слушай какво ти пишат колегите...защото моя оригиналния беше със жълт пръстен...когато го сменях купих оригинален от Юнитрейд(там ти дават части като представиш талона на колата)ми дадоха със син пръстен,данните и от двата датчика са еднакви!!!
- mitko_turboto
- Автомобил:
- Двигател:
значи колега датчика дето го зех е със син прастен но ми казаха че отговара не оригиналния де той струва 58 лв пак със син прастен а тоа е 20 лв колата работи 2-3 минути и почва да сваля да дига права следното изклучвам буксата на тепературния датчик оборотите се вдигат слагам я спадат на мене ми се струва че сега май е тпс датчика защото като го откача падат оборотите като го закача се дигат защото в монента не съм със моя тпс датчик а моя си е добър да не би от него да прай мизерии днеска ще го смяня да видя дали ще промени смених вчера стапковото моторче пак е съшото неможе и двете да не работат 

Колега, погледни си малкото маркуче, което влиза от едната страна в инжекциона - отзад, горе-долу по средата на корпуса му, а от другата страна влиза в капака, който затваря целият инжекцион. То е много важно за горивната смес.
Вътре в капака има клапан - червено-кафяв. Промий го смело с бензин и го продухай със сгъстен въздух. Провери маркучето. Провери основата на инжекциона - тя е гумен тампон, който с времето остарява и се сцепва.
Успех
Вътре в капака има клапан - червено-кафяв. Промий го смело с бензин и го продухай със сгъстен въздух. Провери маркучето. Провери основата на инжекциона - тя е гумен тампон, който с времето остарява и се сцепва.
Успех
- mitko_turboto
- Автомобил:
- Двигател:
здр момчета сичко проверих в момента съм със друга моно инжекция със нов тепературен датчик вече го няма проглема със оборотите земах и 4 нови свещи покарах я една седмица и днес реших да сваля свещите и какво виждам свалям ги 1 2 3 цилиндар черни само 4 цилиндар не беше черен за какво иде реч немога да разбера вече ако някой знае да каже щото нз вече какво да права